Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zahvala OI Zvijezda Vareš

11 Tra 2016
2960 times

Dragi prijatelji i sugrađani!


Odred izviđača Zvijezda Vareš želi još jednom da se zahvali svima vama koji ste pružili podršku našem radu, kupovinom ulaznica za rok koncert koji je održan dana 28.11.2015.godine u kafe baru „Jazz in the House“.
Vareš je još jednom pokazao da nije samo grad koji se pruža u kotlini riječice Stavnje, nego grad koji živi i diše širom svijeta, u srcima svih onih koji žive daleko, ali su duhom još uvijek tu.
Podršku smo dobili od mnogih građana Vareša, vareških poduzetnika, prijatelja iz drugih odreda u BiH, te od brojnih Varešana koji su rasuti po zemljama Europe, Amerike, Kanade, Australije, pa čak i iz Afrike.
Oni koji su koncert gledali i slušali, imali su priliku da uživaju u prekrasnoj mladalačkoj energiji koja je prštala iz gitara, bubnjeva, klavijatura, mikrofona...
Naši mladi rokeri, učenici OŠ Vareš, među kojima su i članovi odreda, pripremili su nam nezaboravno veče prepuno veselja, oduševljenja i pozitivnih emocija, a potvrdili su i to da Vareš i dalje održava svoju „rokersku reputaciju“.
Također želimo da vas obavijestimo da smo na ovaj način i zahvaljujući vama, uspjeli da prikupimo novčana sredstva u iznosu od 2 500 KM, a očekujemo i „najavljene“ uplate od oko 1 500 KM, tako da bi u konačnici, rezultat ove akcije izražen u novčanoj vrijednosti iznosio oko 4 000 KM. Taj iznos će nam u 2016. godini znatno olakšati rad i provođenje planiranih aktivnosti. Novac će nam poslužiti za plaćanje režija, ogreva i manjih popravki u našim prostorijama, kao i za finanaciranje odlazaka na takmičenja naših ekipa, što su do sada uglavnom financirali brđani od svojih sredstava. Pored toga, bićemo u mogućnosti da neke od naših članova koji za to pokazuju interes, pošaljemo na kadrovske izviđačke škole, a moći ćemo sa većim udjelom participirati i u finansiranju boravaka u prirodi – izleta, bivaka, zimovanja i logorovanja.
Za kraj, vaši izviđači vam još jednom zahvaljuju, i šalju izviđački pozdrav iz stotinu mladih, i onih malo starijih srca!
Z-D-R-A-V-O!

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5733

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 49469

Ovaj Mjesec 209532

Ukupno 13993976

Currently are one guest and no members online