Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kardinal Puljić posjetio župu Vijaka

11 Tra 2016
4561 times

Župu Vijaka je danas, 06.12.2015. godine posjetio

vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić. Razloga za posjetu je bilo mnogo jer za dva dana ova župa obilježava svoj patron, a tijekom posjete kardinal je blagoslovio novoizgrađenu ispovjedaonicu i križni put. Posebnu radost kardinal je podijelio s najmlađima jer im je uručio prigodne poklone, a sve to na blagdan sv.Nikole koji daruje dobru djecu.
Župna crkva bila je ispunjena do posljednjeg mjesta kako mještanima tako i vjernicima is susjednih župa, Vareša, Stojčića, Oćevije i Kraljeve Sutjeske. Na početku mise svim prisutnim obratio se župnik fra Marinko Štrbac, zahvalio se svima na dolasku, a posebno kardinalu što je na ovaj dan pronašao mogućnost dolaska u Vijaku. U svojoj nadahnutoj propovijedi kardinal je istakao: „ U drugoj nedjelji došašća okupili smo se u Vijaci da se zajedno pomolimo i da uputimo molitve blaženoj djevici Mariji. Vijaka je kako je u evanđelju rečeno, raspršena i opustošena ali kako se ponovno ljudi vraćaju i stvaraju novi život, a to je prava slika Vijake. Isto tako, blagoslovili smo ispovjedaonicu da se zajedno možemo ispovjediti dragom Bogu. Nismo mi ni svjesni koliko s tim činom možemo učinit jer je to razgovor s Bogom, a tko to može to je neizmjerno bogatstvo. Nakon mise blagoslovit ćemo i križni put, a taj križni put bit će naša škola u kojoj ćemo učiti o vjeri i životu, jer bez križa nema ni ljubavi.“ Po završetku mise, okupljeni vjernici uputili su se zajedno s kardinalom križnim putem do groblja Kalvarija gdje su u zajedničkoj molitvi iskazali žrtvu koju je i sam Isus prošao i pokazali  da žrtvovanje i napor uvijek donesu ljubav i zadovoljstvo. Križni put izgrađen je zajedničkim sredstvima ove župne zajednice i dobrotvorima koji su donirali novčana sredstva, a na kojima se fra Marinko od srca svima zahvalio.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6028

Jučer 6277

Ovaj Tjedan 18441

Ovaj Mjesec 55422

Ukupno 14063376

Currently are one guest and no members online