Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Sakib Hrvat pobjednik fotonatječaja kompanije Adriatic Metals BH

10 Lip 2024
1753 times

U povodu svjetskog dana zaštite životne sredine, koji se obilježava 05.06., kompanija Adriatic Metals BH organizirala je natječaj

za najljepšu fotografiju pod nazivom „Divlje lice Vareša“. Cilj natječaja je bio promoviranje divljih vrsta i prirode na području općine Vareš. Zainteresirani fotografi dostavili su svoje fotografije koje su morale ispuniti uvjete kako bi osvojili vrijedne nagrade.

Pobjednik natječaja je Sakib Hrvat koji je svojom fotografijom jezera Nula pokupio najviše simpatija. 

„Fotografija opisuje ljepote našeg jezera fotografirano u trenutku zalaska sunca kroz grane borove šume koja okružuje naše jezero“, napisao je Sakib u opisu fotografije.

Drugo mjesto osvojila je Alma Botić s prikazom cvijeta Perunike na Perunu. „Fotografija koja savršeno odgovara ovoj temi nastala je na planini Perun, smještenoj između Vareša i Bobovca. Ime Perun nosi u čast slavenskog boga groma, Peruna. U vezi s tim, "žuti cvijet" na fotografiji je Perunika (Iris germanica L.), cvijet za koji legenda kaže da raste na mjestu gdje bog Perun pogodi munjom. Ova stenoendemična vrsta u Bosni i Hercegovini se, osim na Perunu, može pronaći još na tri lokacije, što naglašava njezinu rijetkost i specifičnost . Ono što ovo mjesto čini jedinstvenim je Karasovina koja predstavlja najviši vrh na planini Perun, a ujedno i najviši vrh u Zeničko-Dobojskom kantonu , sa svojih 1472 metra nadmorske visine. Ovo područje se ističe ne samo po svojoj visini, već i po težini pristupa vrhu automobilom, što rezultira netaknutom, čistom i posebnom prirodom. Perun je također poznat po bogatstvu raznih šumskih plodova, ljekovitih biljaka te raznovrsnim adrenalinskim sportovima. Posebno bih istakla činjenicu da je ovo mjesto gdje se realiziraju terenski časovi iz Biologije, pružajući studentima priliku da steknu praktično znanje o ekologiji, botanici i zoologiji“, stoji u opisu.

I na kraju, treće mjesto osvojio je Edib Zubača sa svojom fotografijom. „Zeleno utočište pod ljetnim suncem zlatnih dolina, gdje priroda priča priču o miru i jednostavnosti života“.

Nakon završene procedure ocjenjivanja, ugovore s nagrađenima u Informativnom centru Adriatic Metalsa BH u Varešu potpisao je izvršni direktor kompanije Dino Busuladžić.

Inače, uz ovu aktivnost u povodu dana zaštite životne sredine, kompanija je organizirala još dvije aktivnosti. Prva je održana 30.05.2024. godine u Omladinskom centru interaktivna radionica sa srednjoškolcima na temu "Šta ja mogu uraditi za zaštitu životne sredine" , a druga aktivnost pod nazivom "Ja zeleni rudar" - mentorstvo (uposlenici AMBH će bit mentori za učenike jedan dan tjedno), a nakon čega će dobiti referencu za CV..

Ovo je samo jedna od niza aktivnosti koje kompanija radi s lokalnom zajednicom uz najvažniji segment, zaštita ljudi i okoliša, a koje će se i u narednom razdoblju realizirati. Razgovor s nagrađenima možete poslušati u našem podcastu.

Last modified on Utorak, 11 Lipanj 2024 12:11
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4838

Jučer 5859

Ovaj Tjedan 10698

Ovaj Mjesec 139845

Ukupno 14392641

Currently are 290 guests and no members online