Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo 10. Međunarodnu likovnu koloniju – Art Colony Borovica 2024.

03 Lip 2024
286 times

Deseta Međunarodna likovna kolonija u Borovici održat će se u periodu od 20.06. do 25.06.2024. godine, u organizaciji UG „Naš dom Borovica“.

Svoj dolazak i sudjelovanje potvrdilo je dvadeset umjetnika iz BiH, Češke, Poljske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Kolonija će se otvoriti u četvrtak u 13 sati, u Franjevačkom samostanu u Kraljevoj Sutjesci gdje je predviđen i obilazak muzejske zbirke, a nastavit će se narednih pet dana grafičkim, slikarskim i kiparskim radionicama u selu Borovica, te bogatim kulturnim programom i ostalim sadržajima.

Posebnost ove kolonije je što pruža svakom sudioniku slobodu likovnog izričaja, inovativnost u pristupu likovnom djelu, promišljanje, istraživanje, eksperimentiranje i inspirativno stvaranje u predjelima netaknute prirodne ljepote i bogate povijesti na nadmorskoj visini od 1200 metara.

Art Colony Borovica se održava u neposrednoj blizini srednjevjekovnog kraljevskog grada Bobovca. Zalaganjem za ravnomjernost kulturnog razvitka, promicanje kulturne raznolikosti i međukulturnog dijaloga kroz gostovanja u ovoj koloniji, plod je suradnje voditelja kolonije Stjepana Šimića Pepija sa HDLU Zagreb, DHLU Federacije BiH, „Zavoda za mednarodno ustvarjalnost in kulturo QRA“ Sevnica, “Društva za razvoj i raziskovanje kulturnih umetnosti KIT4”- Dobova iz Slovenije i samostalnih umjetnika iz regije.

„U ime organizatora veliko hvala ljubiteljima umjetnosti i posjetljima, začetnicima i pokretačima ove manifestacije na svesrdnoj i uvijek iznimno velikoj pomoći, sudionicima, pokroviteljima i medijima.” – poručuju iz organizacijskog tima kolonije.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1863

Jučer 8199

Ovaj Tjedan 35723

Ovaj Mjesec 230564

Ukupno 14732463

Currently are 234 guests and no members online