Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana konstituirajuća sjednica OV-a Vareš

10 Tra 2016
4074 times

U 9 sati 20 minuta danas, 29.11. 2012. godine počela je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Vareš, na kojoj su bili prisutni

i predstavnici Terenskog ureda OSCE-a u Zenici. Sjednicom je predsjedavao Josip Malbašić. Predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Karlo Tokmačić na početku sjednice podnio je izvješće Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o ovjeri mandata osobama koje su dobile vijećnički mandat u Općinskom vijeću Vareš, kao i Informaciju Općinskog izbornog povjerenstva Vareš o provedenim općinskim izborima 07.10.2012. godine. Uslijedilo je davanje i potpisivanje svečane izjave od strane vijećnika s ovjerenim mandatima, tekst izjave čitao je Josip Malbašić uz ponavljanje novoizabranih vijećnika. Na kraju je čestitao vijećnicima i poželio im puno uspjeha u budućem radu. Za kraj konstituirajuće sjednice ostavljeni su izbori i imenovanja članova Komsije za izbor i imenovanje, predsjedavajućeg OV-a Vareš i njegovog zamjenika. U Komisiju za izbor i imenovanje imenovani su Boško Andrić (HSP) – predsjednik, Almir Ciriković (SBB) – zamjenik i Nikola Šimić  (Hrvatska koalicija HDZ-HSS-NHI), Ismet Abdulahović (BPS), Elvir Rožajac (Naša stranka), Goran Selak (SDP) i Emir Islamović (SDA) – članovi. Izbor  predsjedavajućeg OV-a Vareš, na preporuku Komisije za imenovanje, izvršen je javnim glasovanjem, a prije toga predloženi kandidati Zdravko Marošević (Hrvatska koalicija HDZ-HSS-NHI) i Boško Andrić (HSP) vijećnicima su se obratili s kratkim životopisom. Povjerenje vijećnika za poziciju predsjedavajuće Ova- vareš u naredne 4 godine dobio je Zdravko Marošević (Hrvatska koalicija HDZ-HSS-NHI) osvojivši 15 glasova, a njegov protukandidat Boško Andrić (HSP) dobio je 3 glasa. Izbor zamjenika predsjedavajućeg OV-a Vareš također je vršen javnim glasovanjem.  Za ovu poziciju bili su kandidirani Taiba Brkić (SDA), Mahira Brkić (SBB) i Ismet Abdulahović (BPS) koji su se također predstavili vijećnicima kratkim životopisom. Povjerenje je ukazano Mahiri Brkić iz SBB-a koja je dobila 10 glasova vijećnika.  Načelnik općine Avdija Kovačević obratio se na kraju konstituirajuće sjednice i čestitao na dobro obavljenom poslu na prvoj sjednici vijeća. Dodao je da su njegova očekivanja velika kad je u pitanju institucionalni rad vijeća, te da će nastojati da to budu partnerski odnosi i obećao da će sve što je dobro za građane općine Vareš biti prihvaćeno bilo s koje strane dolazilo. Tajnik OV-a Leon Pavlović također se obratio vijećnicima rekavši kako je sretan što je izvršen izbor rukovodstva OV-a i što može čestitati svim vijećnicima osvajanje mandata. Obećao je da stoji na raspolaganju svim vijećnicima, jer želi raditi profesionalno, savjesno i odgovorno, te biti na usluzi svima. Sjednica završena u 10 sati i 40 minuta.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6584

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 40889

Ovaj Mjesec 131298

Ukupno 13915742

Currently are 305 guests and no members online