Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Novi sastanak Foruma sigurnosti

09 Tra 2016
1508 times

Unatoč činjenici da policijski službenici Zeničko-dobojskog kantona, pa tako i vareški, štrajkaju,njihove aktivnosti oko segmenta sigurnosti traju. Tako je danas

30.03.2011. godine u maloj dvorani općine Vareš održan je redoviti sastanak Foruma sigurnosti općine Vareš. Prisutni su bili predstavnici javnih institucija, obrazovnih institucija, udruženja građana i to:  Edin Karamustafić i Samir Sarajlić iz Policijske stanice Vareš Božana Dugonjić i Divna Semunović iz Općine Vareš, Nihada Gondžo direktorica Centra za socijalni rad Vareš, Elma Balta ispred Osnovne škole Vareš i Eldina Dedić iz Osnovne škole Vareš Majdan, te Radoja Erić ispred Srpskog građanskog vijeća-pokreta za ravnopravnost Vareš, Oddsutan je bio direktor Doma zdravlja dr. Anto Jelić.  Na početku je prisutne pozdravio Rusmir Berberović, predsjednik Foruma. Zatim je inspektor Policijske stanice Vareš Edin Karamustafić podnio izvješće o sigurnosti za protekli mjesec, prokomentirao je i stanje iz oblasti javnog reda i mira i naveo da su u veljači 2011. godine imali samo 4 prekršaja, što je za 1 više u odnosu na siječanj, zatim se osvrnuo na prometne nezgode kojih je bilo 4, opet 1 manje u odnosu na mjesec siječanj, te na oblasti kriminaliteta gdje je 83% rasvijetljenih krivičnih djela. Također se osvrnuo i na štrajk policijskih službenika u ZE-DO kantonu koji je još uvijek u tijeku, ali kada je u pitanju sigurnost građana policija vrši intervencije ukoliko je to potrebno. Na sastanku je bilo riječi i o sječi šuma, maloljetničkoj delinkvenciji, problemu pasa lutalica i neodgovornih vlasnika koji ih puštaju u večernjim satima.

Last modified on Subota, 09 Travanj 2016 16:46
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 880

Jučer 12472

Ovaj Tjedan 40275

Ovaj Mjesec 255096

Ukupno 7972882

Currently are 226 guests and no members online