Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održan trening o javnim raspravama

09 Tra 2016
1856 times

U organizaciji terenskog ureda OSCE-a Zenica u četvrtak 02. prosinca 2010. godinu u velikoj dvorani općine Vareš održan je

Trening o javnim raspravama i promocija brošure za vijećnike i građane „Važni propisi općine Vareš“. Trening je bio namijenjen vijećnicima Općinskog vijeća Vareš, djelatnicima općinske uprave, predsjednicima mjesnih zajednica s područja općine Vareš, te predstavnicima nevladinih organizacija. Privukao je priličnu pozornost predsjednika MZ-a, jer je od njih ukupno 24 na treningu bilo prisutno 16.
Prezentaciju na temu Dizajniranje dijaloga s građanima održao je Milan Suzić, službenik za razvoj općina iz OSCE-ovog ureda iz Zenice, koji je pojasnio da je trening organiziran zbog problematike neodazivanja građana na javne rasprave koje organizira Općina Vareš.Prisutnima su pojašnjeni načini dijaloga između građana i organa uprave koji se mogu svrstati u 3 kategorije: davanje informacija, primanje informacija i dvosmjerna komunikacija – koja je ujedno i najbolja. Bilo je riječi i o stupnju angažiranja građana u procesima donošenja odluka.Nakon toga uslijedilo je odgovaranje na pitanja prisutnih na treningu.
Pored gosp. Suzića rad treninga potpomogla je i njegova kolegica Mirhunisa Bektaš iz OSCE-ovog Odjela za razvoj općina, te asistentica Maja Barišić.
Brošuru za vijećnike i građane „Važni propisi općine Vareš“ na kraju treninga kratko je promovirao je Leon Pavlović, tajnik Općinskog vijeća Vareš, te je podijelio svim prisutnima. Brošura sadrži Statut, Poslovnik o radu Općinskog vijeća i Etički kodeks za izabrane zvaničnike. Završnom treningu prethodilo je tiskanje brošure, obuka vijećnika o parlamentarnim procedurama, te obuka općinske administracije o upravljanju ljudskim resursima.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3248

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 30320

Ovaj Mjesec 190383

Ukupno 13974827

Currently are 117 guests and no members online