Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana 25. Sjednica OV-a Vareš

09 Tra 2016
1750 times

Dana 27.siječnja 2011. godine sa početkom u 9 sati počela  je 25. Sjednica Općinskog vijeća Vareš.  Dnevni red obuhvaćao je ukupno 10

točaka o kojima su vijećnici tijekom sjednice raspravljali. Sjednicu je otvorio predsjedavajući OV-a Josip Malbašić, a tajnik vijeća je izvršio prozivku vijećnika, od kojih je prisutno bilo 19, a odsutna 2. Zatim  je tajnik informirao  prisutne o 24. Sjednici OV  na kojoj je doneseno 5 zaključaka čija je  realizacija još uvijek u tijeku. Nakon što je usvojen dnevni red vijećnici su raspravu počeli sa prvom točkom koja glasi; prijedlog programa rada Općinskog načelnika za 2011. godinu na koju su vijećnici  dali i neke prijedloge od kojih su da se u program ugrade prijedlozi odluke o kategorizaciji lokalnih cesta, da se  donese program i plan rekonstrukcije lokalnih cesta, zatim da se izvrši potpuna implementacija zakona o komunalnim djelatnostima, te da se u program rada vrate industrijske zone, prijedlog je bio i problem javne rasvjete, i mnogi drugi prijedlozi koji bi pomogli poboljšanju Općine Vareš.  Druga točka dnevnog reda bio je prijedlog Odluke o prosječnoj konačnoj građevinskoj cijeni 1 m2  korisne stambene površine na području općine Vareš za 2010.godini, koja će se mijenjati ukoliko dođe do umanjenja odnosno povećanja cijena građevinskih radova u visokogradnji i niskogradnji na području općine Vareš, Direktorica  JU  Vareš stan nije podržala prijedlog o sniženju cijena za usluge čišćenja dimnjaka.  Zatim se raspravljalo o nacrtu odluke o općinskim komunalnim taksama. Na dnevnom redu je bilo i zaključak o davanju suradnje  za potpisivanje Memoranduma o suradnji Općine Vareš i predstavnika nevladinih organizacija iz općine Vareš koju su vijećnici podržali s tim da su predložili da se uključe sve organizacije na području Općine Vareš.  Šesta točka dnevnog reda; prijedlog Rješenja o dodjeljivanju na korištenje radi izgradnje stambenog objekta, neizgrađenog građevinskog zemljišta Zlović Jadranki iz Vareša. Vijećnici su također raspravljali  i o prijedlogu rješenja o dodjeljivanju na korištenje radi izgradnje stambenog objekta, neizgrađenog građevinskog zemljišta Kamenjaš Kenanu iz Dabravina, općina Vareš. Na predloženom dnevnom redu bilo je i pitanje informacija o stanju napajanja električnom energijom na području općine Vareš i mjerama na poboljšanju iste, gdje je bez rasprave sa svim glasovima za informacija prihvaćena. Deveta točka dnevnog reda o kojoj su vijećnici raspravljali bilo je pitanje informacije o položaju socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa posebnim osvrtom na položaj umirovljenika.  Prisutnima se obratila direktorica JU Centra za socijalni rad Vareš i iznijela svoje mišljenje.  I za kraj tekuća pitanja među kojima su se našla pitanja o  stipendiranju studenata, te o problemu štampanja udžbenika za 5, 6, 7, razred devetogodišnje škole koji nastavu pohađaju po Hrvatskom nastavnom planu i programu te mnoga druga tekuća pitanja.25. sjednica OV-a Vareš zaključena je u 14 sati i 10 minuta.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4952

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 26245

Ovaj Mjesec 192900

Ukupno 13760052

Currently are 303 guests and no members online