Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Sastanak Foruma sigurnosti

09 Tra 2016
1953 times

Sigurnosna situacija na području općine Vareš tijekom mjeseca svibnja 2011. godine bila je tema sastanka Foruma sigurnosti koji je održan u srijedu

01.lipnja 2011. godine. Sastanak je pozdravom otvorio Samir Sarajlić iz PS Vareš, a zamjenik  zapovjednika PS Vareš Frano Radoš prisutnima je podnio izvješće o stanju sigurnosti.
Prokomentirao je stanje iz oblasti javnog reda i mira i naveo da su Tako su u svibnju 2011. bila 2 kaznena djela manje i 4 prekršaja manje u odnosu na travanj u oblasti kriminaliteta, a 5 prijava protiv počinitelja ( 4 poznata i 1 NN) podnijete su Kantonalnom sudu u Zenici, dogodila se 1 prometna nezgoda više odnosu na mjesec travanj, a u oblasti kriminaliteta zabilježeno je smanjenje za 2 djela u odnosu na travanj i stupanje rasvijetljenosti je 80%. Također je naveo da su dolaskom proljeća aktualizirane provale u objekte za smještaj stočnog fonda, krađa sekundarnih sirovina, dogodilo se i 1 nasilje u obitelji, a maloljetnička delikvencija u svibnju 2011. godine nije zabilježena. Osim toga gosp. Radoš je istaknuo da se policija u Varešu susreće s užasnim problemom s krađom sekundarnih sirovina i sitne stoke.
U radu Foruma sudjelovali su Salem Čerenić, Božana Dugonjić i Divna Semunović iz Općine Vareš, dr. Anto Jelić direktor Doma zdravlja Vareš, Nihada Gondžo direktorica Centra za socijalni rad Vareš, Elma Balta ispred Osnovne škole Vareš i Eldina Dedić iz Osnovne škole Vareš Majdan, te Radoja Erić ispred Srpskog građanskog vijeća-pokreta za ravnopravnost Vareš. Odsutan je bio predsjednik Foruma Rusmir Berberović.  Sudionici su ponovno aktualizirali izrađen problem pasa lutalica u gradu, te se dogovorili da se ispred Foruma uputi dopis Općinskom vijeću kako bi se pokušalo bar djelomično riješiti taj problem. Također je bilo riječi i o izravnoj prijetnji po sigurnosti građana od strane ruševnih objekata u gradu, a po tom pitanju preporuka Foruma je da Služba civilne zaštite izradi jedan elaborat o stanju takvih objekata s prijedlogom mjera za njihovo uklanjanje. Spomenula se i nelegalna sječa privatne šume na području sela Okruglica i okolnim zaseocima, te zaustavljanje prometa na putovima koji vode do vareških sela zbog utovara trupaca i bahatost osoba koje rade na tim poslovima.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3161

Jučer 6808

Ovaj Tjedan 15102

Ovaj Mjesec 175165

Ukupno 13959609

Currently are 107 guests and no members online