Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U posjeti čelništvu HSP-a u Mostar

09 Tra 2016
1930 times

Čelnici Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine, predsjednik dr. Zvonko Jurišić i dopredsjednik Živko Budimir, primili su danas 26.11.2010. godine

u Domu dr. Ante Starčevića u Mostaru župnika župe Vareš fra Bona Tomića, i v. d. direktora radija Bobovac Ivana Lovrića. Glavne teme sastanka su bile položaj Hrvata u općini Vareš i trenutna situacija na radiju Bobovac, jedinom elektronskom mediju na hrvatskom jeziku u tom dijelu Zeničko – dobojske županije. Tijekom razgovora je istaknuta žalosna činjenica o nestajanju hrvatskog naroda u općini Vareš. "Nekada je ova općina brojila oko 10 tisuća Hrvata, a sada tamo živi svega dvije i pol tisuće Hrvata. Hrvati su potpuno marginalizirani i ne poštuju se njihova temeljna ljudska prava“, naglašeno je na sastanku. Ova tvrdnja je podržana je i činjenicom kako broj Hrvata u općinskim institucijama nije u skladu za Zakonom o državnoj službi, odnosno nije usklađen s popisom stanovništva iz 1991. godine. Na sastanku je naglašena potreba opstojnosti hrvatskih medija u ovoj općini. Čelnici HSP-a BiH su kazali kako HSP BiH posredno i neposredno lobira za pomaganje opstanku radija Bobovac. HSP BiH stoga i ovom prilikom poziva razne privredne subjekte da pomognu ovoj medijskoj kući koja je od iznimnog značenja za Hrvate vareškog kraja i očuvanje hrvatske kulture, priopćeno je.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3210

Jučer 7978

Ovaj Tjedan 37515

Ovaj Mjesec 127924

Ukupno 13912368

Currently are one guest and no members online