Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana je 23. sjednica OV-a Vareš

09 Tra 2016
2056 times

U velikoj dvorani općine Vareš dana 29. studenog 2010. godine dopredsjedavajući OV-a Milan Knežević u 9 sati otvorio je 23. sjednicu općinskog vijeća

. Na početku je pozdrave uputio novoizabranim poslanicima u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Fahrudinu Brkiću (Savez za bolju budućnost BiH) i Toniju Pendiću (Narodna stranka radom za boljitak). Dnevni red od ukupno 12 točaka vijećnici su jednoglasno usvojili, a raspravljalo se o sljedećem: Nacrtu proračuna Općine Vareš za 2011. godinu i Nacrtu Odluke o izvršenju proračuna Općine Vareš za 2011. godinu, po kojima je proračun naše općine za 2011. godinu „težak“ 2.442.000 KM.Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o kalkulativnim parametrima, te Prijedlog Odluke o vrijednosti boda komunalne naknade za 2011. godinu. Ta vrijednost iznosi 0,005 KM/m2. Raspravljalo se i o Prijedlogu Odluke o povjeravanju na upravljanje i korištenje vodovoda pitke vode MZ Dabravine JKP d.o.o. Vareš kao i o Prijedlogu Odluke o povjeravanju na upravljanje i korištenje vodovoda pitke vode MZ Ravne JKP d.o.o. Vareš. Spomenimo da su zbog spomenutih točaka dnevnog reda na sjednici bili i predsjednici MZ Dabravine Rasim Kamenjaš i Ravne Fajko Kapetanović.Bez rasprave je usvojen Prijedlog Rješenja o imenovanju predsjednikai članova Upravnog odbora JU Dom zdravlja Vareš. Po tom Prijedlogu u novi Upravni odbor vareškog Doma zdravlja imenuju se dr. Edhem Aščerija za predsjednika i za članove Anto Petrović i dr. Draženka Pašalić-Mirčić kao članovi na razdoblje od 4 godine. Nacrt Programa rada OV Vareš za 2011. godinu usvojen je nakon kraće rasprave s 18 glasova „za“ i jednim „suzdržanim“. Jednoglasno su bez rasprave usvojene i Informacija o postignutom uspjehu u učenju i vladanju u školskoj 2009./2010. godini u OŠ Vareš, OŠ Vareš Majdan i MSŠ „Nordbat2“ Vareš, te Informacija o stanju poljoprivredne proizvodnje na području općine Vareš.  Informacija o provedenim općim izborima na području općine Vareš je nakon rasprave usvojena s jednim glasom „protiv“. Posljednjoj točki dnevnog reda „Tekuća pitanja“ posvećena je velika pozornost vijećnika, koji su raspravljali o raznim temama, pa je tako pročitan Zahtjev MZ Kokošćići za hitnu sanaciju puta u dužini 3,5 km od Kokošćića do Striježeva, vijećnik Željko Matić je potencirao problematiku učestalih krađa u mnogim selima općine Vareš, od Vijake, Ligatića, Borovice. Vijećnik Ivan Lučić raspravljao je o načinu i mogućnostima zapošljavanju u MUP-u ZDK, a vijećnik Mato Pavić ukazao je na problematiku Hitne pomoći Domu zdravlja Vareš vezanu za odnos prema pacijentima i neodobravanje sanitetskog vozila za prijevoz hitnih slučajeva do kantonalne bolnice u Zenici i ukazao na posljednji prošlotjedni slučaj sa nažalost smrtnim ishodom.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7272

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 26159

Ovaj Mjesec 186222

Ukupno 13970666

Currently are 150 guests and no members online