Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

„Dan sjećanja“ na 17. godišnjicu stradanja

09 Tra 2016
1928 times

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomen ploči na groblju Višnjići, gdje je bio sahranjen najveći broj poginulih u domovinskom ratu

u ponedjeljak 08.studenog 2010. godine počelo je obilježavanje „Dana sjećanja“ na stradanja vareških Hrvata tijekom 1993. godine. Tim povodom u župnoj crkvi sv. Mihovila fra Vjeko Tomić služio je misu zadušnicu za 125 vojnih i civilnih žrtava domovinskog rata.Obilježavanje je završeno prigodnom akademijom u velikoj dvorani općine Vareš. Na akademiji su se prisutnima obratili Dražena Klarić, tajnica Udruge obitelji poginulih inestalih hrvatskih branitelja općine Vareš koja je objasnila zašto je baš 08. studeni određen kao „Dan sjećanja“,. Sjećanja na dane nastanka i djelovanja brigade Bobovac je evocirao Zdravko Marošević, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Vareš, Nenad Grabovac, tajnik Udruge HVIDRA, podružnica Vareš, Zlatko Prkić, predsjednika Hrvatske udruge logoraša domovinskog rata, ogranak Vareš i Ivica Lekić, predsjednik Udruge maloljetnih pripadnika HVO-a s područja općine Vareš. Program je bio popraćen i prigodnim stihovima Tina Ujevića, Dobriše Cesarića i Dragutina Tadijanovića koje su recitirali učenici Osnovne škole Vareš Sonja Ružić i Josip Šimić.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 884

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 27956

Ovaj Mjesec 188019

Ukupno 13972463

Currently are one guest and no members online