Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Prekinuta 22. sjednica OV- a Vareš

09 Tra 2016
2437 times

U velikoj dvorani općine Vareš danas, 27. listopada 2010. godine trebala je biti održana 22. redovita sjednica Općinskog vijeća.

No, to se ipak u cijelosti nije dogodilo. Sjednica je počela s 20ak minuta zakašnjenja pozdravom predsjedavajućeg OV-a Vareš Josipa Malbašića i prozivkom vijećnika koju je izvršio tajnik OV-a Leon Pavlović. Nakon toga je za govornicu izašao općinski načelnik Hamdo Fatić i upoznao prisutne s aktualnom situacijom na području općine Vareš.
Izlaganje je bilo kratko i uglavnom se sastojalo od informacija o projektima rekonstrukcije putne infrastrukture. Radovi na lokalnim putovima su još uvijek u tijeku i radit će se do kada to dozvole vremenski uvjeti, za sanaciju puta za Oćeviju osigurano je 50.000 KM, sanaciju puta za Pomeniće 60.000 KM. Pripremni radovi na putu Striježevo - Kokošćići su urađeni, ostali radovi u tijeku, a asfaltiranje će uslijediti na proljeće. Vijećnici su upoznati i da je Vlada ZDK odobrila 90.000 KM za izgradnju vodovoda u Neprivaju i da je tender u tijeku.
Uslijedila su vijećnička pitanja, tako je vijećnik Naše stranke Elvir Rožajac ukazao na problem pasa lutalica u gradu i pitao hoće li odgovorni nešto poduzeti po tom pitanju. Vijećnik BPS-a Ismet Abdulahović uputio je pitanje JKP Vareš vezano za uništeni zid u Hodžićima koji je štitio naselje, zanimalo ga je tko će to sanirati. Također je postavljanje ogledala kod poslovnice Elektrodistribucije radi sigurnijeg prometa iz bočne ulice. Vijećnik BPS-a Đemo Kevrić tražio je zatezanje puta Striježevo - Kokošćići, jer se ne može normalno i sigurno prometovati istim.
U nastavku sjednice vijećnici su jednoglasno usvojili Zapisnik s 2. izvanredne sjednice OV-a održane u mjesecu rujnu.
Problemi su nastali kod usvajanje predloženog dnevnog reda.
Vijećnica SDA Đenana Bešić tražila je da se na dnevni red pod prvom točkom uvrsti Zahtjev za raspravu MZ Dabravine o aktualnoj situaciji i statusu upravljanja vodovodom. Zbog toga je na sjednici OV-a bio prisutan i Rasim Kamenjaš predsjednik MZ Dabravine, te informirao vijećnike da su mještani Dabravina spremni na današnje okupljanje kod Osnovne škole i blokadu regionalnog puta R-444, ako danas OV ne bude razmatralo ovu točku. Točka je na kraju uvrštena na dnevni red.
Vijećnik BPS-a  Đemo Kevrić tražio je uvrštenje na dnevni red točke o pokretanju stečajnog postupka u Rudniku željezne rude, koji nije usvojen, 4 vijećnika su bila za, 8 protiv i 8 je bilo suzdržanih.
Nakon ovih promjena dnevni red sjednice je usvojen jednoglasno.
Pod prvom točkom dnevnog reda raspravljalo se o Zahtjevu za raspravu MZ Dabravine o aktualnoj situaciji i statusu upravljanja vodovodom, predsjednik MZ Dabravine Rasim Kamenjaš pročitao zapisnik sa zbora građana, potom je  direktor JKP Vareš Zafer Kamenjaš iznio svoje stavove. Rasprava o ovoj temi je bila burna, da bi na kraju predsjedavajući OV-a Josip Malbašić, nakon nekoliko upozorenja, vijećnika Đemu Kevrića zamolio da napusti sjednicu, zbog kako je rekao – kršenja Poslovnika o radu. Pošto vijećnik Kevrić to nije želio učiniti, predsjedavajući Malbašić je prekinuo sjednicu i napustio općinsku dvoranu. Tako je po drugi puta prekinuta 22. sjednica OV-a Vareš, a kada će biti zakazana nova sjednica OV-a Vareš danas nismo uspjeli doznati.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 902

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 19789

Ovaj Mjesec 179852

Ukupno 13964296

Currently are 98 guests and no members online