Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Obilježena prva godišnjica djelovanja

10 Tra 2016
1966 times

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem palim braniteljima HVO-a i civilnim žrtvama rata ispred župne

crkve sv. Mihovila u Varešu u nedjelju 11.07.2010. godine obilježena je 1. godišnjica utemeljenja i djelovanja Udruge maloljetnih dragovoljaca domovinskog rata HVO Vareš. Tim povodom u župnoj crkvi vareški župnik fra Bono Tomić služio je svetu misu za poginule članove Udruge, a u svojim molitvama prisjetio se i svih poginulih vojnih i civilnih žrtava domovinskog rata s područja općine Vareš. Druženje članova Udruge i ostalih zvanica, predstavnika Udruga proisteklih iz domovinskog rata, nastavljeno je u opuštenoj atmosferi u domu Soca. U službenoj dijelu predsjednik Udruge Ivica Lekić zahvalio se svim gostima na odzivu, kao i svima koji su dali svoj doprinos i pomogli rad Udruge. Posebno dirljiv trenutak bio je uručenje spomenice Elizabeti Šurkić, majci poginulog pripadnika Udruge Vjekoslava Šurkića. Osim za obitelj Šurkić, spomenicu su pripremljene i za obitelji poginulih pripadnika Udruge Dragana Franjića, Danijela Božića i Marka Andrića.
Inače, Udruga maloljetnih dragovoljaca domovinskog rata HVO Vareš danas broji 16 članova, od tog broja njih 12 je na području Vareša, a 4 člana su zbog osiguranja egzistencije obiteljima na radu u susjednoj Republici Hrvatskoj. Prioritet djelovanja Udruge je pomoć obiteljima njihovih poginulih članova, ali i ostvarenje određenih prava.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 25

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 27097

Ovaj Mjesec 187160

Ukupno 13971604

Currently are 126 guests and no members online