Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareški karataši na natjecanjima u Zenici i Palama

10 Tra 2016
11865 times

Iza članova karate kluba Vareš ostala su dva natjecanja iz druge polovice mjeseca travnja i puno novih medalja, a o detaljima ćemo

vas informirati u narednim redovima zahvaljujući našoj suradnici i članici kluba Amri Fazlić. Tako doznajemo da je u subotu 20.04.2013. godine u sportskoj dvorani Tehničke škole u Zenici, Bilimišće održano je drugo Otvoreno prvenstvo u tradicionalnom karateu „Kumite-2013“. Na ovom natjecanju natjecalo se 14 klubova sa oko 170 natjecatelja iz cijele BiH (Karate klub Mostar, Karate klub Vareš, Karate klub Nico-Zenica, Karate klub Romanija-Pale, Karate klub Visoko, Karate klub Fudokan-Visoko, Karate klub Gana i Ruhla-Breza, Karate klub Centar-Sarajevo, Karate klub Gard-Zenica, Karate klub Fudokan-Fojnica, Karate klub Zanshin-Kreševo), te dva kluba iz Republike Hrvatske (Karete klub Petrina-Bibinje RH, Karate klub K-1 –Rijeka RH). Natjecatelji su se natjecali u tradicionalnim karate disciplinama gdje su prisutnim gostima demonstrirali odličnu pripremljenost karate vještine. Vareški karataši postigli su sljedeće rezultate u pojedinačnoj konkurenciji: Habib Kopić, Anja Božić, Nikolina Vidović,  Nudžejma Kovačević, Arijana Klančević i Lamija Bisić osvojili su 3. mjesta; Ema Hinger, Dženita Alajmović, Matija Kokor i Amra Fazlić osvojili su 2. mjesta; a dvije zlatne medalje (tehnika i kate)i prvo mjesto osvojila je Šeherzada Operta. U ekipnoj konkurencija postignuti rezultati na natjecanju u Zenici izgledaju ovako:
Ekipa mlađe učenice (Ema Hinger, Nikolina Vidović, Anja Božić) - 1. mjesto
Ekipa kadetkinje (Lamija Bisić, Amra Fazlić, Iman Bisić) - 2. mjesto
Ekipa juniorke (Amra Fazlić, Nudžejma Kovačević, Arnela Operta) - 1. mjesto
TIM EN BU (Matija Kokor, Arnela Operta) - 1. mjesto .
Tjedan dana kasnije, u subotu 27.04.2013. god. predstavnici Karate kluba „Vares“ su sudjelovali na karate turniru „XII VASKRŠNJI KUP Pale-2013“ u organizaciji Karate kluba „Romanija“ i Karate saveza Republike Srpske. Na ovom natjecanju međunarodnog karaktera sudjelovanje je uzelo 30 klubova iz BiH i regije sa 660 natjecatelja, što je pokazatelj izuzetno jake konkurencije. Natjecanje se održalo po pravilima WKC saveza što je za članove KK Vareš bilo sasvim novo okruženje. Konkurencija je bila veoma brojna i kvalitetna, ali su se naši karataši vrlo brzo prilagodili i prezentirali odličan karate. Karate klub „Vareš“ su predstavljala tri natjecatelja -  Matija Kokor, Amra Fazlić i Arnela Operta i imali su odlične nastupe i u veoma jakoj konkurenciji ostvarili zapažene rezultate. U pojedinačnoj konkurenciji sva tri člana su zauzela odlično 4. mjesto, a u juniorskoj ekipnoj konkurenciji su osvojili 3 mjesto i brončanu medalju.  Zbog obaveza na ovo natjecanje su išli bez prisustva trenerice Mirsade Operta i ovom prilikom joj se zahvaljuju na ukazanom povjerenju što ih je pustila samostalno na ovako veliko natjecanje. U narednom razdoblju Karate klub „Vareš“ će nastaviti sa pripremama za naredna prvenstva na kojima su u ovoj sezoni planirali nastupiti.
I za kraj jedna najava i poziv – članovi Karate kluba Vareš pozivaju sve građane da im se pridruže u nedjelju 26.05.2013. godine u sali OŠ „Vareš“ gdje će se održati III. KARATE KUP „Vareš 2013“ i prezentirati vrhunski karate. Svakako, ne propustite i svojim prisustvom dajte podršku vareškim karatašima, jer su nas zadužili postignutim rezultatima i brojnim medaljama. (foto Amra Fazlić)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5260

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 24147

Ovaj Mjesec 184210

Ukupno 13968654

Currently are 95 guests and no members online