Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareške nogometne nade osvojile 2. mjesto u Sloveniji

10 Tra 2016
8808 times

Početkom ovog tjedna lijepa vijest nam je stigla iz NK Vareš. Vareški dječaci uzrasta od 9 do 11 godina boravili

su 13. i 14. lipnja 2015. godine u mjestu Zagorje u Sloveniji i sudjelovali na međunarodnom nogometnom turniru. Zahvaljujući upornosti i entuzijazmu vareških zaljubljenika u nogomet koji obavljaju trenerske poslove Ilhanu Šišiću-Piletu i Nerminu Hrvatu – Neri počinje ova lijepa sportska priča. Naime, Nermin je od 2000. do 2003. godine bio član slovenskog NK Zagorje, ostvario zavidnu karijeru i stekao brojna prijateljstva. Upravo zbog toga, dobio je poziv predstavnika svog bivšeg kluba da, sada kao trener, ponovno bude njihov gost zajedno s dečkima koje trenira. Nakon konzultacija s roditeljima dječaka i klupskim kolegom Ilhanom, uz potporu prijatelja koji su dali donacije za dolazak u Sloveniju, na put su krenule ukupno 24 osobe u subotu 13. lipnja. Prijevozničke usluge vršili su Nikola Šimić, Toni Pendić i Boris Prkić s tri kombija. Prvi odmor bio je u Zagrebu, gdje ih je dočekao Zdenko Šimić iz Zavičajne zajednice Borovičana, a mališani su oduševljeno šetali Cvjetnim trgom, Trgom bana Jelačića, te obišli još neke znamenitosti Zagreba. Dolazak i dobrodošlica koju su doživjeli u Zagorju bila je jako srdačna, mališani su s oduševljenjem gledali kako kolege pozdravljaju njihovog trenera Nermina. Uslijedio je smještaj kod domaćina, obitelji dječaka koji treniraju za NK Zagorje. A djeca kao djeca – uvijek brzo i lako nađu zajednički jezik i stvaraju nova prijateljstva.
Nedjelja, 14.lipnja 2015. godine bio je dan D, odnosno dan održavanja turnira na kom je sudjelovalo 6 ekipa. Članovi U 10 tima NK Vareš nakon 5 odigranih utakmica zabilježili su tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, a ukupna gol razlika bila je 8:3. To im je omogućilo srebrne medalje oko vrata i osvajanje pehara za 2. mjesto na turniru. Članovi U 11 tima NK Vareš odigrali su jednu revijalnu utakmicu na turniru, jer je turnir zapravo bio organiziran za 9-ogodišnjake i 10-ogodišnjake.
Donosimo i imena vareških nogometnih nada koja su igrala turnir u Zagorju. To su: Aid Hrvat, Filip Mirčić, Oliver Jelić, Adi Kamenjaš, Džan Likić, Ervin Halkić, Faris Hasanagić, Ensar Mešić, Dani Imamagić, Adem Kapetanović, Haris Muftić, Kenan Kapetanović, Denis Čabrajić, Vedad Sjerotanović. Pojačanje im je stiglo od njihovih vršnjaka, polaznika nogometne škole Spurs iz Visokog, a to su: Adel Ajdinović, Amar Ramić, Salih Kubat, Hamza Alijagić i Emir Genjac.
Spomenimo i sponzore, bez kojih odlazak u Sloveniju ne bi bio moguć. To su: Osnovna škola Vareš, MPM Vareš i braća Marošević, MZ Vareš Majdan, Edi kontrol, Sarajevo osiguranje, VGT osiguranje, podružnica Visoko, Šimić prom Vareš, automehaničarska radnja Prkić, Vedrana Mirčić, Anela Hasanagić, efendija Almir Mešić, uposlenica Matičnog ureda Vareš Dragica Pavić i osoblje CIPS-a Vareš.
Unatoč činjenici da su uvjeti treniranja na stadionu NK Vareš katastrofalni, da je prije par godina skinuta ograda i da stadion sad zapravo više liči na livadu nego na teren, te se ne mogu organizirati utakmice, vareška djeca pokazuju svu raskoš svog talenta i ljubav prema nogometu, vrijedno treniraju sa svojim trenerima i postižu odlične rezultate. Možemo samo zamisliti koliko bi rezultati bili još i bolji da imaju sve uvjete za treninge i igranje utakmica. A do toga ih, za početak, dijeli cca 5.000 KM, koliko je potrebno za ograđivanje stadiona. Vareškim mališanima od srca čestitamo, trenerima Neri i Piletu također i izražavamo iskrenu nadu da će u skorijoj budućnosti doći bolja i ljepša vremena za vareški sport. Više fotografija u galeriji, a razgovor poslušajte u podcastu.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 5775

Jučer 6808

Ovaj Tjedan 17716

Ovaj Mjesec 177779

Ukupno 13962223

Currently are 72 guests and no members online