Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Varešani na Sarajevskom polumaratonu

18 Ruj 2017
3478 times

Naši Varešani Mijana Berberović i Velimir Gavran

sudjelovali su jučer, 17. rujan 2017. godine na 11. Sarajevo Coca-Cola polumaratonu.

Naša Vareška Mijana Berberović, koja trenutno živi u Tanzaniji s ponosom za radio Bobovac govori o svom nastupu:“ Trčanjem se bavim pet godina i do sad sam trčala na tri kontinenta (Azija, Afrika i Europa) i točno deset trka raznih dužina. Najduža mi je bila duga 33 kilometra, a riječ je o brdskom maratonu koji se trčao od Sarajeva, preko Trebevića do cilja na Jahorini. Ovo mi je prva gradski trka u našoj zemlji i zbog toga mi je jako draga. Poseban je osjećaj protrčati kroz grad u kome si se rodio i proveo veliki dio života. Drugačiji je doživljaj grada, građevina, ulica i ljudi“, kaže Mijana.

Pitali smo je i što joj je motiv na utrkama, a ona odgovara: „Trčanjem se bavim rekreativno i jedini cilj je završiti trku do zadanog vremena. Tako da nisam išla na brzinu, nego da istrčim tih 21 kilometar do 3 sata koliko traje polumaraton u Sarajevu. Nisam se mnogo spremala ovaj put, jer nisam mnogo unaprijed isplanirala da trčim sarajevski polumaraton, ali sam se uzdala u iskustvo i jaku volju koju uvijek imam. Ogromno je zadovoljstvo protrčati ulicama našeg glavnog grada, trčati uz prijatelje i upoznati nove ljude, te na kraju i osvojiti finishersku medalju“.

Kao uspomenu na sudjelovanje na 11. sarajevskom polumaratonu Mijana i Velimir su napravili fotografiju s poznatim bosanskohercegovačkim atletičarom i triatloncem Igorom Mandušićem, a razmijenili su i svoja iskustva i svakako dobili pokoji savjet.

Start 11. Sarajevo polumaratona bio je u 10 sati ispred BBI centra. Sudjelovalo je oko 3.000 trkača, iz 30 zemalja diljem svijeta. Najveći broj sudionika bio je iz BiH.  Tema polumaratona ove godine su bili mostovi Sarajeva, tako da je svaki od 3.000 sudionika dobio specijalnu majicu i medalju sa spomenutim motivima. 

Mijana1
Mijana2
Mijana3
Mijana5
Mijana4

Last modified on Ponedjeljak, 18 Rujan 2017 13:07
Rate this item
(2 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3496

Jučer 6808

Ovaj Tjedan 15437

Ovaj Mjesec 175500

Ukupno 13959944

Currently are 90 guests and no members online