Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Farik Muhić svjetski prvak!

26 Lis 2017
4458 times

Vareš ima svjetskog prvaka! Naš sugrađanin 25-ogodišnji Farik Muhić,

koji se bavi powerliftingom postao je svjetski prvak u ovom sportu. Naime, kao dio reprezentacije BiH Farik je sudjelovao na WUAP Svjetskom prvenstvu u powerliftingu, koje je održano u Pragu od 16. do 22. listopada 2017. godine.

I tamo je, kako nam je ponosno rekao -  ostvario svoj san. Nastupio je u disciplini benchpress u kategoriji -140 kg i podigao težinu od 235 kg! Oborio je svoj dotadašnji osobni rekord koji je iznosi 230 kg.
Konkurencija na prvenstvu je bila iznimno jaka, bilo je tu preko 700 sportaša iz 30ak zemalja svijeta, što još više ilustrira Farikov uspjeh. Farik naglašava da je imao 4 prejaka protivnika, ali je na svu sreću uspio zlatom ovjekovječiti sve ono čega se u posljednjih par mjeseci tijekom priprema odricao.

Sa zlatom oko vrata, Farik je uz velike emocije slušao himnu BiH i gledao podizanje zastave svoje zemlje. Kaže, te trenutke će pamtiti cijelog života.

Zahvalan je svim pokroviteljima i prijateljima koji su mu omogućili odlazak na Svjetsko prvenstvo, a to su: Općina Vareš i načelnik Zdravko Marošević,  Citybar Vareš i Ahmed Likic, Profitex i Zdravko Barkić,  JKP Vareš i direktor Zafer Kamenjaš, restoran Šećerka i Meho Imamagić, Bilijar akademija Vareš, frizerski Salon Mahir Vareš Majdan,  Sevledina Gondžo, Muzafer Muftić, Edip Mehmedović, Rejhan Čurtić, Nedžad Parić i drugi.

Inače, na Powerlifting World championships 2017. Prague/Czech Republic, boje Bosne i Hercegovine pored našeg Varešanina Farika Muhića branili su i: Irfan Muhić, Mahir Moro, Sejfo Šehović, Mirza Muratović, Samir Ademović i Marko Trivković.

Organizacija natjecanja, kaže Farik, bila je na svjetskoj razini, a kao uspomenu donosimo i par zabilježenih momenata i slike sa svjetskim šampionima i rekorderima u svojim kategorijama.

U ime redakcije radio Bobovca Fariku upućujemo iskrene čestitke i želimo još puno odličnih rezultata i bolje prepoznavanje njegovog talenta od strane resornih ministastava na državnoj i kantonalnoj razini!

FarikP
FarikPrag1
FarikPrag2
FarikPrag3
FarikPrag4
FarikPrag5
FarikPrag7
FarikPrag8
FarikPrag6
FarikPrag9
FarikPrag11
FarikPrag10

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6065

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 27358

Ovaj Mjesec 194013

Ukupno 13761165

Currently are 272 guests and no members online