Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ina sportska nada, Fariku i Općini Vareš priznanje za razvoj sporta

07 Ožu 2018
2646 times

62. manifestacija “Izbor sportiste Zeničko –dobojskog kantona za 2017”

održana je sinoć, 06. ožujka 2018. godine u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, na kojoj su nagrađeni i vareški sportaši.

Na ovoj godišnjoj promociji sportaša, sportskih djelatnika i kolektiva u Zeničko-dobojskom kantonu u 2017.godini nagrađeni su sportski uspjesi i rezultati kolektiva i pojedinaca ukupno 16 kategorija dodjelom priznanja, zahvalnica i novčanih nagrada za najbolje.

U kategoriji SPORTSKE NADE priznanje je dobila naša 12-ogodišnja sugrađanka, talentirana skijašica Ina Likić.

U kategoriji SPECIJALNA PRIZNANJA ZA RAZVOJ SPORTA priznanje su dobili naš sugrađanin, dizač tegova Farik Muhić i Općina Vareš.

Ina je članica Skijaškog kluba Ilidža, a sa skijaških natjecanja redovito se vraća s medaljama oko vrata, osvojila je ove sezone niz zlatnih i srebrenih medalja u uzrastu skijašica U12.

Farik je svjetski prvak u dizanju tegova u disciplini bench press, a zlatnu medalju osvojio je u studenom 2017. na Svjetskom prvenstvu u Češkoj. Osim toga, osvojio je i srebrnu medalju na GPC Svjetskom kupu u powerliftingu po pravilima Svjetskog komiteta powerliftinga održanom u Sarajevu početkom travnja 2017. godine.

Priznanje u ime Općine Vareš primio je općinski načelnik Zdravko Marošević, koji je bio u pratnji svog savjetnika za sport Malika Likića.

Organizatori Manifestacije bili su Naša riječ i Sportski savez ZDK, a generalni pokrovitelj Vlada Zeničko-dobojskog kantona.  Po završetku službenog dijela i dodjele priznanja najboljim sportašima Ze-do kantona, upriličeno je druženje i koktel.

Dodajmo da su za najbolje sportaše u Zeničko-dobojskom kantonu u 2017. godini proglašeni Elvedina Muzaferija iz Visokog, članica Ski kluba ZE-2010 iz Zenice i Mesud Pezer, bacač kugle, član AK Zenica.

U ime redakcije radio Bobovca čestitamo našim talentiranim sportašima Ini i Fariku, te vjerujemo da će im ova priznanja biti jedan veliki vjetar u leđa za daljnji trud i rad i postizanje novih rezultata.

izbor1
izbor
izbor3
izbor2
izbor4
izbor6
izbor7
izbor8
izbor9
izbor5
izbornaslov1

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6076

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 27369

Ovaj Mjesec 194024

Ukupno 13761176

Currently are 277 guests and no members online