Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Izviđački „Dani prijateljstva Vareš 2015.“

15 Tra 2016
11689 times

Tijekom proteklog vikenda Vareš je bio pravi izviđački grad. Naime, od 18. do 20.rujna 2015. godine

održano je natjecanje "Dani prijateljstva", drugo po redu. Okupilo se preko 150 mladih planinki i izviđača iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, te susjednih Republike Hrvatske (Valpovo) i Srbije (Novi Pazar i Temerin) i kroz druženje i natjecanje ispričalo jednu ljepšu varešku priču. Sve je počelo u petak u večernjim satima, kada su domaćini iz OI Zvijezda dočekivali svoje prijatelje u Izviđačkom domu u Varešu. Dan D je bila subota 19. rujna 2015. godine, prekrasan sunčan dan kao stvoren za aktivnosti na otvorenom i druženje s prijateljima. Okupili su se izviđači na platou ispred Osnovne škole u Varešu i  podizanjem zastave i intoniranjem himne BiH otvorili svečano „Dane prijateljstva“ . Pozdravnim riječima izviđačima su se obratili Audin Velić, starješina i Sonja Ružić, načelnica OI "Zvijezda" Vareš. Potom je krenulo natjecanje za izviđače uzrasta 12 do 20 godina. Izviđači su kroz cjelodnevni program pokazali spretnost prilikom  orjentacije u prirodi, poznavanju topografije, izviđačkom višeboju i sličnim aktivnostima koje su za cilj imale očuvanje prirode i jačanje ekološke svijesti mladih. Dok su se izviđači i planinke natjecali, brđanke i brđani su se družili u izviđačkom domu, domaćini su ih vodili u obilazak grada i upoznavanje s kulturnom baštinom Vareša. Proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje „Dana prijateljstva“  upriličeni su oko 18 sati, a potom je nastavljeno druženje do kasno u noć u domu izviđača.

Zvanični poredak patrola " Dani prijateljstva Vareš 2015" bio je sljedeći:
1.mjesto - patrola " Valter"- OI Safet Ribić Nemila, BiH sa osvojenih 1531 bodom,
2.mjesto- patrola "Sandžački vukovi" - OI" Sandžak" Novi Pazar, R Srbija sa osvojenih 1430 bodova
3.mjesto - patrola "Igmanikus" - OI "Igman 92" Ilidža sa osvojenih1392 boda.

Izvan konkurencije natjecale su se patrole domaćina OI " Zvijezda" Vareš, a 1.mjesto osvojila je patrola "Vareš 2- North Army" u sastavu Mirjam Muftić , Una Berberović , Iman Džafo, Reo Čurtić i Sanjin Rožajac.
Svi okupljeni na ovgodišnjim „Danima prijateljstva“su složni u jednom – bilo je predivno, puno pozitivnih osjećaja, srdačnog gostoprimstva, potvrdila su se stara prijateljstva, rodila nova. I to je ono što se najviše cijeni i što ostaje za cijeli život. Vareški izviđači na kraju svima poručuju - vidimo se i sljedeće godine!

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 7253

Ovaj Mjesec 93070

Ukupno 14101024

Currently are 95 guests and no members online