Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Poklade u OŠ „Vareš“ u Varešu

16 Velj 2021
1236 times

Poklade su. Vrijeme kojem se posebno raduju djeca. Vrijeme kada mogu biti što god požele. Bude tu prekrasnih princeza, dobrih vila,

strašnih vještica, policajaca, indijanaca, kauboja i svega što dječja mašta uz pomoć vrijednih ruku odraslih napravi. Pokladni utorak je u našoj školi do sada bio jedan od radosno iščekivanih dana. Tada bi učenici i djelatnici naše škole organizirali pokladnu povorku kojom bi prošli kroz cijeli grad, a potom bi se zabava nastavila u našem društvenom domu – „Soci“. Posljednja takva povorka i zabava je bila prošle godine i bila je to ujedno i posljednja aktivnost koju smo uspjeli realizirati prije pandemije corona virusa i prije prelaska na online nastavu.

Sada smo u nešto drugačijoj stvarnosti. Redovito idemo u školu. Rijetko tko nastavu pohađa online U školi smo svakodnevno pod maskama, ali ovim zaštitnim. Ne dišemo punim plućima, i u doslovnom i u prenesenom smislu. Sve priredbe u školi, sva takmičenja, sve male radosti su „na čekanju“ do daljnjeg.

Sve to nije spriječilo naše najmlađe učenike i njihove učiteljice da obilježe poklade pa bar na neki način. Možda nema klasične pokladne povorke jer nam to epidemiološke mjere kojih se moramo pridržavati u školi zabranjuju, možda nema pjesme i povika kroz grad, možda nema zabave u „Soci“, ali ima bar ovakve virtualne povorke i zabavnih aktivnosti u razredima. Tako su ovih poklada naši najmlađi učenici zajedno sa svojim učiteljicama izradili maske, slikali se s njima i žele vam pokazati svoje uratke na ovaj način – preko medija i interneta. Ne trebamo reći da su se pri izradi jaaako zabavili – to se podrazumijeva. (tekst i foto Ivona Marijančević)

maskare-15
maskare-14
maskare-13
maskare-12
maskare-11
maskare-10
maskare-9
maskare-8
maskare-7
maskare-6

 

Last modified on Utorak, 16 Veljača 2021 09:42
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2144

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 29216

Ovaj Mjesec 189279

Ukupno 13973723

Currently are 144 guests and no members online