Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana Večer ljubavne poezije

16 Velj 2021
1733 times

U organizaciji Udruženja Moja prva nota i Opće biblioteka Vareš sinoć, 15.veljače 2021. godine u restoranu Mlin u Varešu održana je poetsko-glazbena manifestacija

pod nazivom Večer ljubavne poezije.

Događaj se zbog trenutnih higijensko-epidemiološkim mjera nije mogao organizirati kao otvoren za veći broj publike, ali su svi zainteresirani Večer ljubavne poezije mogli uživo pratiti na youtube kanalu Hrvatskog radija Bobovac Vareš i naknadno snimku poslušati u radijskom programu.
Večer je bila zamišljena kao promocija dijela vareških pjesnika, a izbor je pao na stihove Izudina Ize Muftića, Ibrahima Ibrahimovića, Franje A. Zlovića, Drage Čingela, Advije Balta Hajdo i Mladenka Marijanovića.

Poetski dio večeri je otvorila Ilijana Gavran Radojević  sa stihovima Mogu da vjerujem i Ondje di uvojci počinju igru leptira (I. Muftića) i Šta se s tobom događa (I. Ibrahimovića).
Lana Marijanović odrecitirala je pjesmu Dva cvijeta svog oca M. Marijanovića. Danijela Pavlić interpretirala je pjesme Ruka u ruci (F. Zlovića), Volim o tebi pevati (D. Čingela) i Čežnja (A. Balta Hajdo).

Publici se autorskim tekstovima predstavila i osoba koja nije Vareška po rođenju, ali ovaj grad voli, ovdje živi i radi u Maloj školi, a to je sestra Ivana Pavla Dominković. Ivana je odrecitirala sljedeće stihove  Molitva za najdraže, Ljubav nikad ne prestaje, Spokoj, Srce i Nedostajemo.
Vareških srednjoškolci Andrea Jurkić i Edin Pezo izveli su jednu od najljepših ikad napisanih ljubavnih pjesama Čekaj me ruskog pjesnika Konstantina Simonova.

Sestra Vesna Bošnjak donijela je lijepu emociju izvedbom tekstove koje je napisao hrvatski književnik Stjepan Lice Zaboravljeno čudo ljubavi i Da svaki trenutak bude ljubav, a potom je o ljubavi kroz riječi Antuna Matoševića govorila Ilijana Gavran Radojević s recitalima Ljubav, Manje bi boljelo i Čudo ljubavi.

Posebna gošća Večeri ljubavne poezije je žena koju pamte brojne generacije, učiteljica u mirovini Vera Kalas koja je s posebnim žarom i emocijom recitirala pjesme iz vlastite zbirke Vrela moje duše.
Poetski dio večeri zaključila je Danijela Pavlić recitacijom Vesne Parun Ti koja imaš nevinije ruke.

U glazbenom dijelu programa nastupile su Nađa Imamagić s pjesmom Među zvijezdama za koju je autor teksta, glazbe i aranžmana Mišo Zlović, pijanistica Emina Burek je izvela skladbe Waltz in E minor Cesara Cuija i Lowside blues Joanne MacGregor, Karla Malbašić je izvela pjesme Skitnica Jasne Zlokić i Oliverovu Cesaricu, Ema Hinger otpjevala je Danijelinu pjesmu Da je slađe zaspati, a Amela Imamagić pjesmu grupe Magazin Nitko ne zna kako sam te voljela.
Igor Hinger, Rusmir Berberović i Sanjin Babović odsvirali su Larinu temu ili popularnije Love story iz filma dr. Živago, a Rusmir Berberović  na gitari je izveo Uspavanku za Radmilu M. Bijelog dugmeta.

Pokrovitelji Večeri ljubavne poezije bili su: restoran Mlin, cvjećarna Orhideja, Profitex, caffe bar Macho i mesnica Franjić.

Bila je ovo večer ispunjena lijepim emocijama, stihovima i glazbom kojom su organizatori I gosti željeli proslavitit ljubav koja živi između nas, jer luksuz života je imati nekoga tko te voli onako kako želiš i zaslužuješ. I jednako tako moći uzvratiti ljubav.

vecerljubavnepoezije-26
vecerljubavnepoezije-25
vecerljubavnepoezije-24
vecerljubavnepoezije-23
vecerljubavnepoezije-22
vecerljubavnepoezije-20
vecerljubavnepoezije-21
vecerljubavnepoezije-19
vecerljubavnepoezije-18
vecerljubavnepoezije-17

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4637

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 37092

Ovaj Mjesec 203747

Ukupno 13770899

Currently are 122 guests and no members online