Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Varešani sudjelovali u pohodu „Prošetajmo rzavskim bregovima“

19 Svi 2021
1237 times

Članovi Planinarsko smučarskog društva Perun Vareš i Kluba ekstremnih sportova Perun- Va proteklog vikenda sudjelovali su na jednom lijepom planinarskom pohodu.

Naime, u organizaciji planinarskog sportskog društva „Stolac“ iz Višegrada i Turističke organizacije općine Višegrad održan je tradicionalni pohod „Prošetajmo rzavskim bregovima“.  Sudjelovalo je sedam planinarskih društava iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Ovogodišnji pohod startao je u Višegradskoj Banji, a staza duga 15 kilometara je s tog lokaliteta vodila preko sela Dubova, vrha Crvene Stijene i sela Jelašci, do izletišta u Višegradskoj Banji, gdje je održan i zajednički ručak u prirodi za sudionike manifestacije.

Manifestacija „Prošetajmo rzavskim bregovima“ podržana je u okviru Projekta: „Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope kroz razvoj lanca vrijednosti“ koji provodi Stalna radna skupina za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Europi u partnerstvu sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu suradnju (GIZ).

Kako je istaknuo Žarko Krsmanović, predsjednik Planinarskog sportskog društva „Stolac“ iz Višegrada, ove godine manifestacija je održana s manjim brojem sudionika nego ranijih godina, u skladu s aktualnim mjerama, a pored Višegrađana sudjelovali su planinari iz Rudog, Rogatice, Vareša, Užica, Mladenovca i Smedereva.

Predstavnik turističke organizacije općine Višegrad Branislav Andrić izrazio je da su organizatori zadovoljni realizacijom ovog događaja, a također je naglasio i pozitivne utiske gostiju iz drugih općina.

Ovoj informaciji iz PSD Perun Vareš dodajmo i informaciju da je predsjednik vareškog planinarskog društva Aziz Numanović proteklog vikenda započeo process obuke za planinarskog vodiča. U skladu s godišnjim planom i programom osposobljavanja, u dane 15. i 16. 05. 2021. godine započela je realizacija tečaja za vodiče ljetnjih tura – A kategorija na planinarskom domu „Smet“ na Smetovima na području Zenice. Trajanje tečaja je 3 vikenda.

Kako doznajemo, nastavak tečaja predviđen je već ovog vikenda (22. i 23.05.) na području Pazarića, PD Kraljevac kada će se nastaviti s edukacijom i dati težište na praktične radnje na terenu kroz realizaciju planinarskih tura.

pohod-Visegrad-16
pohod-Visegrad-15
pohod-Visegrad-14
pohod-Visegrad-13
pohod-Visegrad-12
pohod-Visegrad-10
pohod-Visegrad-11
pohod-Visegrad-8
pohod-Visegrad-9
pohod-Visegrad-6
pohod-Visegrad-7
pohod-Visegrad-5
pohod-Visegrad-4
pohod-Visegrad-2
pohod-Visegrad-3

Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4470

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 31542

Ovaj Mjesec 191605

Ukupno 13976049

Currently are 129 guests and no members online