Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U Varešu održana akcija darivanja krvi

22 Ruj 2021
557 times

U drugoj ovogodišnjoj akciji dragovoljnog darivanja krvi održanoj na području općine Vareš danas, 22. rujna 2021. godine, prikupljeno je 15 doza krvi. 

Akcija je održana u JU Dom zdravlja Vareš, a akciji darivanja krvi pristupilo je 20 osoba sa željom da svojim nadasve humanim postupkom pomogne u liječenju pacijenata u Kliničkoj bolnici Zenica. Nažalost, njih 5 zbog problema s krvnim tlakom nisu mogle darivati krv.

Na našu konstataciju da je odziv na prijašnje akcija darivanja krvi u Varešu bio prilično veći, iz Crvenog križa Vareš navode da je to točno, a kao razloge današnjem slabijem odzivu navode činjenice da je dosta naših sugrađana u posljednje vrijeme darivalo krv za potrebe naših sugrađana kojima je krv bila potrebna kako bi bili operirani u KB Zenica. Jedan od razloga su i stroge epidemiološke mjere za srednjoškolce, po kojima ne smiju napuštati školu dok se nastava ne završi, te ih je to spriječilo da se odazovu akciji kao što su činili prije.

Posebno možemo istaknuti kako su se svi dragovoljni darivatelji krvi rado fotografirali u ramu koji su na radionici izradili najmlađi volonteri Crvenog križa Vareš.

Akciju dragovoljnog darivanja krvi organizirao je Crveni križ Vareš u suradnji s Transfuziološkim zavodom Zenica.

“Zahvaljujemo svim sudionicima što su se pridružili ovoj hvalevrijednoj akciji darivanja krvi”, poručuju iz Crvenog križa općine Vareš.

  • druga-akcija-darivanja-krvi-8
  • druga-akcija-darivanja-krvi-7
  • druga-akcija-darivanja-krvi-6
  • druga-akcija-darivanja-krvi-5
  • druga-akcija-darivanja-krvi-4
  • druga-akcija-darivanja-krvi-2
  • druga-akcija-darivanja-krvi-3

Last modified on Srijeda, 22 Rujan 2021 11:27
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1913

Jučer 2836

Ovaj Tjedan 9559

Ovaj Mjesec 61850

Ukupno 10349279

Currently are one guest and no members online