Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Počela kampanja „Svijet mijenjaš kada pomažeš – liftamo zdravlje, podižemo znanje: zajedno za Vareš“

23 Srp 2024
346 times

Udruženje Mreža za izgradnju mira u suradnji s udrugom Moja prva nota iz Vareša 22. srpnja 2024. godine pokrenula je kampanju koja za cilj ima poboljšanje uvjeta života

u našoj lokalnoj zajednici, a riječ je o prikupljanju sredstava za tehničko opremanje kabineta u Mješovitoj srednjoj školi „Nordbat 2“ u Varešu, te za projektiranje i izgradnju lifta u JU Domu zdravlja Vareš.

Kako nam je rekla koordinatorica za filantropiju Mreže za izgradnju mira Božana Puljić ova inicijativa se organizira u okviru projekta Snaga lokalnog – Podrška lokalnim resursnim organizacijama u BiH i Network Development Activity, koje implementira Udruženje Mreža za izgradnju mira uz podršku USAID-a, Američke agencije za međunarodni razvoj “, a usmjerena je na unaprjeđenje obrazovnih i zdravstvenih uvjeta, što će izravno poboljšati kvalitetu života mladih i ostalih građana Vareša.

Kroz pomoć i podršku zajednicama u BiH razvijamo kapacitete koji omogućavaju održivi rast, povećanje građanskog angažmana i mobilizaciju raspoloživih lokalnih resursa.
Kampanja „Liftamo zdravlje, podižemo znanje: zajedno za Vareš“ trajat će u razdoblju od 22.07.2024. do 10.08.2024. godine, a središnji događaj kampanje najavljen je za 02.08.2024. godine. Tada će se kroz cjelodnevne aktivnosti, radionice i druženje građanima Vareša približiti značaj spomenute kampanje.

Svi vi koji to želite i možete se uključiti u kampanju i podržati je svojim novčanim donacijama.

Sredstva možete uplatiti na sljedeći račun sa naglaskom na svrhu uplate. Broj računa za domaće i inozemne transakcije:
-    Račun za domaće transakcije: Intesa Sanpaolo Banka dd – 1541802011289109
-    Račun za inostrane transakcije: Intesa Sanpaolo Banka dd; IBAN: BA391541802011289109; SWIFT: UPBKBA22
•    Primatelj: Udruženje mreža za izgradnju mira, ulica Marka Marulića 2, 71 000 Sarajevo, BiH

Molimo vas da naglasite za koju aktivnost uplaćujete novac: Svrha uplate/doznake:
-    Za tehničko opremanje kabineta u Mješovitoj srednjoj školi „Nordbat 2“ u Varešu ili
-    Za projektiranje i izgradnju lifta u JU Domu zdravlja Vareš.

Mreža za izgradnju mira osigurava uvjete da svaka donacija usmjerena za ovu filantropsku inicijativu dospije u prave ruke i da donatorove dobre namjere dobiju zasluženo poštovanje i povjerenje javnosti!
Mreža za izgradnju mira samostalno i savjesno administrira donacijama te redovno informira donatore i javnost o prikupljenim sredstvima i distribuiranim grantovima putem svojih godišnjih izvješća i putem web stranice www.mreza-mira.net.

Unaprijed zahvaljujemo svim donatorima na njihovoj podršci i velikodušnosti. Zajedno možemo stvoriti bolje uvjete za obrazovanje i zdravlje u našoj zajednici!

Zašto je ova inicijativa važna?

Suvremena oprema u učionicama ključna je za kvalitetno obrazovanje. Srednja škola u Varešu trenutno se suočava s nedostatkom adekvatne tehničke opreme, što ograničava mogućnosti učenika da steknu potrebna znanja i vještine koje su konkurentne na tržištu rada. Prikupljena sredstva će omogućiti nabavku računara, projektora i drugih potrebnih uređaja, čime će se unaprijediti nastavni proces i omogućiti učenicima kvalitetnije obrazovanje.

Dom zdravlja Vareš, kao primarna zdravstvena ustanova, svakodnevno pruža usluge velikom broju pacijenata. Nažalost, nedostatak lifta predstavlja ozbiljan problem za osobe s invaliditetom, starije osobe i pacijente sa smanjenom pokretljivošću. Izgradnja lifta će omogućiti lakši pristup zdravstvenim uslugama za sve građane, čime će se poboljšati ukupna zdravstvena skrb i kvaliteta života u zajednici.

Udruženje Mreža za izgradnju mira, u partnerstvu sa USAID-om, podržava lokalne resursne organizacije, mobilizira resurse i unapređuje saradnju sa lokalnim vlastima, biznisima i javnošću u rješavanju izazova u razvoju zajednica. Svrha projekta LRO/A je jačanje uloge LRO-a u razvoju lokalnih zajednica povećanjem efikasnosti organizacija, suradnje između LRO i filantropije u lokalnim zajednicama.

Središnji događaj ove kampanje planiran je za petak, 02. kolovoza/augusta 2024. godine u Varešu.

Svi ste dobrodošli na aktivnostima!

letak-2

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3798

Jučer 3811

Ovaj Tjedan 40995

Ovaj Mjesec 66747

Ukupno 15091008

Currently are 488 guests and no members online