Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo - XXIII. molitveni dan za domovinu na Bobovcu

18 Lis 2024
23 times

U subotu, 26. listopada 2024. godine bit će upriličen XXIII. molitveni dan za domovinu i XXI. hodočašće pripadnika Oružanih i redarstvenih snaga BiH na Bobovcu.

Kao i prethodnih godina hodočasnici će se okupiti kod rijeke Bukovice podno Bobovca odakle će u procesiji moleći krunicu krenuti prema Kraljevskom gradu.

Program molitvenog dana je sljedeći:
•    9:30 - okupljanje kod rijeke Bukovice podno Bobovca
•    9:45 - polazak u procesiji i molitvi prema Bobovcu
•    11:00 - euharistijsko slavlje koje predslavi nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić
•    12:30 - ručak za sve nazočne: vojnički grah

Svi, koji se odluče poći na Bobovac, trebaju izabrati odgovarajuću obuću i odjeću te računati na vremenske prigode u jesensko vrijeme.

Važno je znati kako su pristupne prometnice jednim dijelom makadamske, bilo preko Kraljeve Sutjeske bilo preko Vareša. Osobnim automobila, kombijima i manjim autobusima do Bobovca se najbrže dolazi preko Kaknja i od ovoga grada do odredišta potrebno je oko sat i pol vremena.

Za veće autobuse najbolje je da koriste put preko Podlugova, Breze i Vareša, a od Podlugova do Bobovca potrebno je oko dva i pol sata.

Inicijativa za molitveni dan na Bobovcu došla je od umirovljenog vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive. Tako da od 2002. vjernici Vrhbosanske nadbiskupije hodočaste na Bobovac u subotu koja je najbliža nadnevku smrti kraljice Katarine, a dvije godine poslije njima su se pridružili i pripadnici Oružanih i redarstvenih snaga BiH.

Ovogodišnje hodočašće na Bobovac, 23. po redu, dogodit će se u godini kada se obilježava 600. obljetnica od rođenja kraljice Katarine.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7761

Jučer 8888

Ovaj Tjedan 42359

Ovaj Mjesec 183514

Ukupno 15432836

Currently are 243 guests and no members online