Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Otvoren Centar za pružanje usluga

13 Tra 2016
1317 times

U Općini Vareš danas 08.04.2010. godine svečano je

otvoren Centar za pružanje usluga građanima i Centar za izdavanje dozvola iz oblasti urbanizma i katastra u Općini Vareš. Nešto više od godinu dana trebalo je da se svi građevinski i tehnički radovi, te edukacija zaposlenika općine izvrše kako bi imali jedan moderan centar gdje građani na jednom mjestu mogu izvršiti niz potrebnih poslova. Naime, Memorandum o razumijevanju između Općine Vareš i Projekta upravne odgovornosti za BiH (GAP) zajednički su potpisali načelnik Općine Hamdo Fatić i direktor Projekta Dana Frey dana 20.03.2009. godine.
Današnja svečana ceremonija je počela riječima dobrodošlice općinskog načelnika Hamde Fatića. Uslijedilo je obraćanje predstavnika donatora Projekta upravne odgovornosti (GAP-a) – veleposlanika Kraljevine Švedske u BiH Bossea Hedberga, veleposlanika Kraljevine Nizozemske u BiH. Swedera Ernesta Jean Marie van Voorsta  tot Voorsta, te direktora USAID-a za BiH Allena Reeda. Visoki gosti zajedno s načelnikom općine Vareš na kraju ceremonije izvršili su svečano presijecanje vrpce i otvaranje Centra, nakon čega je uslijedio obilazak Centra brojnih gosta, među kojima izdavajamo predstavnike donatora USAID a, veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u BiH, Švedske agencija za međunarodni razvoj i suradnju (SIDA), Ze-do kantona, predstavnike gospodarskog, kulturnog, političkog i vjerskog života općine Vareš i susjednih općina.
Brzojave sa čestitkama načelniku Općine Vareš ovom prigodom poslali su član Predsjedništva BiH Željko Komšić, premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović, predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto i njezini zamjenici Spomenka Mičić i Mirsad Kebo, veleposlanik Crne Gore u BiH Ramiz Bašić te mnogi drugi.
Provedbom ovog projekta, vareškoj je općini putem tima stručnih suradnika za različite oblasti javne uprave pružena tehnička i materijalna pomoć. Cilj je stvaranje djelotvornije i odgovornije lokalne uprave. Podsjećamo, GAP je zajednički poduhvat kojeg financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju (SIDA) i nizozemsko Veleposlanstvo u trajanju do 2012. godine.
Povodom otvaranja Centra za pružanje usluga Općina Vareš je na platou ispred Osnovne škole „Vareš“ za sve goste i građane organizirala zabavni program s glazbom uživo lokalnih vareških glazbenika.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7214

Jučer 8054

Ovaj Tjedan 7214

Ovaj Mjesec 151414

Ukupno 14159368

Currently are 234 guests and no members online