Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

CGS Livno na sastanku s predstavnicima MZ-a

14 Tra 2016
1048 times

U organizaciji Centra za građansku suradnju Livno i Centra za ustavne i upravne studije Sarajevo jučer, 19.studenog 2015. godine

u Varešu je održan sastanak na temu:  Sudjelovanje građana u procesima odlučivanja - Naš ustav, naš život.
Bilo je planirano da sudionici sastanka budu predstavnici svih mjesnih zajednica s područja općine Vareš, njih ukupno 24, potom predstavnici  sindikata, nevladinih organizacija, udruga, medija, te ostali zainteresirani građani. Nažalost, odziv je bio jako mali, bili su tu predstavnici  MZ i to: Kasim Cigura (MZ Neprivaj), Halid Likić ( MZ Stupni do), Fajko Kapetanović ( MZ Ravne) i Džafer Zubača (MZ Striježevo).
Izvršna direktorica Centra za građansku suradnju Livno Zulka Baljak na početku je pozdravila prisutne, te ih upoznala o osnovnim smjernicama projekta. Potom je riječi bilo o lokalnoj problematici  opčini Vareš I o tomu kako zapravo građani mogu aktivnije i bolje utjecati na donošenje važnih odluka, te kako se lokalnim zajednicama mogu vratiti veće ovlasti, a  upravo su mjesne zajednice jedan od početnih faktora koji mogu odigrati značajnu ulogu u tomu. Na sastanku je predstavljena i web stranica, a predstavnici MZ-a iznijeli su lokalnu problematiku, s kojom se susreću na području općine Vareša, koja direktno ili indirektno ima „korijene“ u Ustavu BiH.
Inače, projekt je već predstavljen u 25 općina BIH, planirano je predstavljanje u još 7 općina, da bi se tijekom mjeseca prosinca definirale preporuke. Inače, Centar za građansku suradnju Livno daje veliki značaj građanskom aktivizmu u izgradnji lokalne samouprave i demokratskih procesa, u promoviranju tolerancije i poštivanja ljudskih prava, u zaštiti prirode i okoliša, te u izgradnji jakog civilnog sektora kao stupa demokracije.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 927

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 927

Ovaj Mjesec 211142

Ukupno 13995586

Currently are 155 guests and no members online