Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Varešani oduševili posjetitelje "Fojničke trpeze"

09 Lis 2016
5316 times

U Fojnici je 05. listopada 2016. godine održan

  sajam "Fojnička trpeza". Okupili su se proizvođači zdrave hrane, rukotvorina, ljekovitog bilja kao i pružatelji usluga smještaja ispred fojničkog restorana "Stari grad", kako bi promovirali velike potencijale koje ima ruralni turizam u središnjoj Bosni. Sajmovi poput "Fojničke trpeze" su od velikog značaja za sektor ruralnog turizma i tradicionalnih proizvoda, jer se na taj način upoznaju i umrežavaju svi sudionici iz ove oblasti. Ponovno su se na stolovima boja jeseni mogli pronaći domaći džemovi, sokovi, sirupi, razne vrste sireva, mesa, povrća, raznih vrsta pčelinjih proizvoda, te mnogobrojne rukotvorine. Boje Vareša branili su tu članovi Foruma žena Strica-Zaruđe, koje su ujedno predstavljale i proizvode sa PD "GRGA", potom Farma Zarudje i prerada mesa Franjić, Farma Ajanović, Marko Mirčić i Krešimir Ružić.
Osim predstavnika Vareša bili su prisutni i izlagači iz Fojnice, Kreševa i Kaknja. Brojni posjetitelji su, pored kupovine kvalitetnih proizvoda, imali i mogućnost degustacije zdrave i ukusne domaće hrane. Za degustaciju uz nezaobilazne fojničke maglice i pogaču, žene iz Foruma Strica -Zaruđe pripremile su neke od vareških jela kao što su: korice, gibanica, zavici, pura, prova, pogača starinska, pače, ormašica. Posjetitelji su bili oduševljeni jednostavnim jelima koja su dio naše tradicije. Dio atmosfere sa sajma možete pogledati i na fotografijama.

fojnickatrpeza1
fojnickatrpeza
fojnickatrpeza2
fojnickatrpeza3
fojnickatrpeza4
fojnickatrpeza5
fojnickatrpeza6
fojnickatrpeza7
fojnickatrpeza8
fojnickatrpeza9
fojnickatrpeza10
fojnickatrpeza11
fojnickatrpeza12

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3578

Jučer 6332

Ovaj Tjedan 29131

Ovaj Mjesec 15836

Ukupno 14023790

Currently are 247 guests and no members online