Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Fondacija CURE održala radionicu u Varešu

21 Tra 2017
2478 times

U velikoj dvorani Općine Vareš, u četvrtak

20. travnja 2017. godine održana je radionica za pripadnice formalnih i neformalnih skupina žena u organizaciji Fondacije CURE iz Sarajeva. Ova Fondacija djeluje od 2004. godine, registrirana je 2005. godine i godišnje realiziraju i urade nekoliko stotina radionica za različite skupine žena (politički aktivne, zaposlene, nezaposlene, srednjoškolke) diljem BiH.

Radionici su prisustvovale članice Udruženja žena za ruralni razvoj Zvijezda Vareš.

Vedrana Prašto, voditeljica Fondacije CURE u izjavi za radio Bobovac rekla je: " Fondacija CURE je aktivistička organizacija koja se zalaže za jednakost spolova i rodova putem obrazovnih umjetničko-kulturnih i istraživačkih programa.  Radimo s mlađim ženama, ženama iz malih sredina i želimo ustvari osnažiti njihove kapacitete i raditi s njima, te im pružitit neke pozitivne primjere u društvu kako bi one bile same inicijatorice promjena u svojim lokalnim zajednicama. Mi dajemo alate, zanja i informacije koji bi im mogao olakšati aktivistički rad. U širem smislu se trudimo da postoji jednakopravnost na svim nivoima gdje god se donose odluke, dakle da postoji jednakost spolova."

Na pitanje odakle u Varešu, Vedrrana Prašto kaže: „Fondacije CURE se odlučile da uradi 10 bazičnih radionica o ženskim pravima za formalne i neformalne grupe žena uz podršku Fondacije za osnaživanje žena i jako nam je bitno da podijelimo neka iskustva i važno nam je ustvari d ačujemo koje su to potrebe žena iz Vareša i okolice, te da vidimo kako možemo djelovati po rješenju tih problema."

Na kraju razgovora Vedrana Prašto je poručila da ih sve zainteresirane grupe ili udruženja žena koje žele da rade na određenom pitanju iz ženskog ugla mogu kontaktirati na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 033/207-561.

CURE
CURE1

Last modified on Nedjelja, 23 Travanj 2017 18:43
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4784

Jučer 8185

Ovaj Tjedan 31856

Ovaj Mjesec 191919

Ukupno 13976363

Currently are 124 guests and no members online