Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo – Bosanski gastro fest na kraljevskom gradu Bobovcu

06 Svi 2017
4370 times

Udruženje "Čuvari bosanske krune Bobovac" u subotu 20.05.

2017. godine oganizira jednu lijepu manifestaciju. Riječ je o  „Bosanskom gastro festu na Kraljevskom gradu Bobovcu“ će se početi u 10 sati na platou ispred tvrđave Bobovac. Kako doznajemo od Šabana Ibrišimovića, predsjednika udruženja "Čuvari bosanske krune Bobovac" cilj ove manifestacije koju su podržali udruženje za ruralni turizam Alterural iz Sarajeva, Ambasada Francuske u BiH i Općina Vareš na čelu s načelnikom Zdravkom Maroševićem, jeste promocija naše tradicije i multikulturalnosti.

Sudionici manifestacije će pored domaćina i organizarotora iz Udruženja "Čuvari bosanske krune Bobovac" biti još: Udruženje žena za ruralni razvoj “Zvijezda” Vareš, Udruga žena Strica Zaruđe, Bošnjačka zajednica kulture Preporod Vareš, Udruženje žena Budoželje, Forum žena Pogar, Udruga Izvorno vareško i Udruženje građana Sultanov konak iz Kraljeve Sutjeske. Članice spomenutih udruženja će imati bogatu gastro ponudu tradicionalnih jela bosanske kuhinje i umjetničkih ručnih radova. Osim toga sudjelovat će u natjecanju za najbolje pripremljeni desert, a spravljat će bosanske ružice. Po programu je predviđeno i natjecanje u starim narodnim sportskim igrama i disciplinama.

Donosimo i program manifestacije:

9 sati – 10 sati – Dolazak sudionika i gostiju;

10 sati – 11 sati – Obraćanje organizatora i gostiju manifestacije:
–  svečano otvorenje manifestacije;
–  sat povijesti  – dr. sc. Emir Filipović, profesor Filozofskog fakulteta UNSA

11 sati – 12 sati – Degustacija tradicionalne bosanske kuhinje i obilazak izložbe narodnih rukotvorina udruženja sa autorskim suvenirima;

12 sati – 14 sati – natjecateljski dio programa:
–  Ocjenjivanje pripremanja najbolje Ružice sudionika natjecanja
–  Sportske discipline: Skok u dalj za muškarce i natezanje konopca ekipno za žene (predstavnice udruženja);

14 sati – 16 sati – Zabavno-glazbeni program uz proglašenje najuspješnijih u takmičarskom dijelu programa;

16 sati – Završetak programa.

Bit će ovo pravi festival mirisa i okusa, prilika za lijepo druženje, razmjenu iskustava i nadasve jedan projekt koji općinu Vareš stavlja na mapu turističkih destinacija koje vrijedi posjetiti. Svi ste obrodošli!

Last modified on Četvrtak, 11 Svi 2017 12:22
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4096

Jučer 8939

Ovaj Tjedan 40107

Ovaj Mjesec 200170

Ukupno 13984614

Currently are 96 guests and no members online