Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareški tamburaši na „Marijafestu BiH“

07 Svi 2017
2393 times

Mladi vareški tamburaši nastupili su jučer, 06. svibnja

2017. godine na Trećem festivalu duhovne glazbe za mlade „Marijafest BiH“. Festival je imao revijalni karakter, a okupio je mlade glazbenike s područja Vrhbosanske nadbiskupije, a organizatori festivala bili su Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u suradnji s Radio Marijom BiH.

Program je započeo okupljanjem sudionika festivala, misnim slavljem i tonskom probom. Nakon probe su novinari radio Marije i TV ekipe imali priliku uzeti intervju od sudionika. Mlade vareške tamburaše predstavio je voditelj Igor Hinger, a potom su i članovi rekli ponešto o dosadašnjim nastupima - spomenuli su polnoćke u vareškoj župnoj crkvi, nastupe u Austriji, na manifestaciji Zeničko proljeće ove godine itd.

Nakon ručka, organizirana je glazbena edukativna radionica za sve sudionike festivala na kojoj su svi izvođači imali zadatak napisati himnu Marijafesta, koju su zajednički otpjevali na početku festivala. Bilo je lijepo čuti odjek zvonki dječjih glasova koji su pjesmom slavili Boga izvodeći duhovne skladbe.

Mladi vareški tamburaši nastupili su drugi, od ukupno 15 skupina, s pjesmom „Dođi Isuse“. Voditelji festivala bili su naša Vareška Daniela Vidović i Josip Milanović, a festival je održan u sportskoj dvorani Renovabis u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu. (foto Vesna Hinger)

marijafest1
marijafest2
marijafest3
marijafest4
marijafest6
marijafest5
marijafest7
marijafest8
marijafest9

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3573

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 3573

Ovaj Mjesec 213788

Ukupno 13998232

Currently are 183 guests and no members online