Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Idući tjedan upis u Program obveznog predškolskog odgoja i obrazovanja

23 Sij 2019
911 times

Iz Osnovne škole Vareš dobili smo obavijest o realizaciji Programa obaveznog predškolskog

odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu (POPOiO) koji provodi Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Ze- do kantona. Tako će  programom obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOiO) u školskoj 2018/2019. godini bit će obuhvaćena djeca koja će do 1.ožujka/marta 2019. godine navršiti 5 godina i 6 mjeseci života i koja, u ovoj školskoj godini, nisu bila upisana u neku od predškolskih ustanova.

Djeca, koja su u ovoj školskog godini, pohađala predškolsku ustanovu u kojoj se realizira Cjeloviti razvojni program (CRP), neće biti obuhvaćena Programom obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, jer Cjeloviti razvojni program sadrži i Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja. Djeca koja su pohađala predškolsku ustanovu dobit će uvjerenje o završenom CRP-u, a djeca, polaznici Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, uvjerenje o završenom POPOiO. Oba uvjerenja su validna za upis u osnovnu školu.

Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu financira se iz Proračuna Ze-do kantona u trajanju od 180 sati (12 radnih tjedana / 3 sata dnevno). Program će realizirati javne i privatne predškolske ustanove koje su verificirane, tj. upisane u Registar predškolskih ustanova Zeničko-dobojskog kantona, kao i škole u sredinama gdje ne postoje predškolske ustanove u državnoj ili privatnoj svojini.
Program će se realizirati u dva ciklusa. Prvi ciklus u razdoblju ožujka/mart- svibanj/maj, a drugi ciklus u razdoblju lipanj/juni – kolovoz/august. Program će se realizirati prema planu koji su sačinile predškolske ustanove i osnovne škole. Plan je urađen prema školskim područjima i isti je usklađen sa blizinom objekata škola i predškolskih ustanova.

Roditelji/staratelji djece koja će pohađati Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, dužni su prilikom upisa djeteta donijeti i sljedeće dokumente:
- Izvod iz matične knjige rođenih (original ili kopija)
- Liječničko uvjerenje, isključivo za upis u predškolsku ustanovu
- Kopiju osobne iskaznice roditelja/staratelja.

Dokumente nije potrebno ovjeravati, a liječničko uvjerenje je besplatno.
Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju predviđene su i novčane kazne za roditelje, koji ne upišu dijete u Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u osnovnu školu.

Prijava djece se vrši od 28.01.2019. godine do 01.02.2019. godine.

Početak realizacije Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u osnovnu školu planiran je za 04.03.2019. godine.

Detaljnije informacije o mjestu upisa i mjestu realizacije Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOiO) nalaze se na oglasnim pločama osnovnih škola i predškolskih ustanova.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1290

Jučer 12472

Ovaj Tjedan 40685

Ovaj Mjesec 255506

Ukupno 7973292

Currently are 212 guests and no members online