Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Opća biblioteka Vareš uključena u projekt "Digitalni građanin"

30 Sij 2019
1897 times

S ponosom možemo prenijeti vijest da je Opća biblioteka Vareš uključena u jedan moderni i inovativni

projekt pod nazivom "Digitalni građanin". Jedna je od ukupno 20 biblioteka u BiH koja je uključena u spomenuti projekt. Od ovog broja s područja Ze-do kantona projektom su obuhvaćene 4 biblioteke, pored naše vareške, tu su još biblioteke iz Visokog, Maglaja i Usore.

Projekt „Digitalni građanin“ je projekt kojim se potiče korištenje digitalnih tehnologija u knjižnicama i lokalnim zajednicima. Ovim projektom kroz javne biblioteke će se obuhvatiti djeca i odrasli, a knjižnice će se istovremeno transformirati u digitalne centre za inovacije.

Tim povodom djelatnice Opće biblioteke Vareš sudjelovale su na edukaciji u Zenici 23. siječnja ove godine. Edukaciju je vodila Amalija Koren, voditeljica EU projekta u ime Instituta za razvoj i inovativnost mladih IRIM iz Zagreba. Naime, zahvaljujući partnerstvu organizacije INTERA Tehnološki Park i Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) iz Zagreba u okviru projekta „Digitalni građanin“, financiranog od strane Google-a u iznosu od 250 tisuća dolara, knjižnice iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine su dobile priliku postati središtima digitalnih inovacija.

Svaka od 20 biblioteka u BiH u prvoj fazi realizacije ovog projekta dobila je modernu edukacijsku tehnologiju od 20 bitova (miniračunara), putem kojih će korisnici od najranije dobi moći usvajati nove vještine i znanja posuđujući i koristeći opremu te sudjelujući na besplatnim edukativnim radionicama kodiranja i digitalnog stvaranja, koje će biti uskoro realizirane u suradnji s osnovnim školama na području općine Vareš, doznajemo od direktorice Opće biblioteke Vareš Ilijane Gavran Radojević.

digitalnigradjanin2
digitalnigradjanin3
digitalnigradjanin4
digitalnigradjanin5
digitalnigradjanin6
digitalnigradjanin7
digitalnigradjanin8
digitalnigradjanin9
digitalnigradjanin10

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2361

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 34816

Ovaj Mjesec 201471

Ukupno 13768623

Currently are 115 guests and no members online