Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

U Varešu prikazan film ''Glavu dole, ruke na leđa''

15 Tra 2019
412 times

U vareškoj crkvi sv. Mihovila u petak, 12. travnaj 2019. godine u večernjim satima prikazan je

dokumentarni film ''Glavu dole, ruke na leđa'' autora Stipe Majića Pipe koji govori o dramatičnim trenucima zarobljavanja hrvatskih branitelja i civila u Vukovaru.

Film je to u kojemu preživjeli logoraši pričaju o Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata,te odvođenju hrvatskih branitelja i civila u srpske koncentracijske logore u kojima su proveli devet mjeseci zvjerskih mučenja. Film prati priču 7.000 ljudi kroz ukupno 269 dana provedenih u koncentracijskim logorima.
U svojoj izjavi za Hrvatski radio Bobovac Vareš vukovarski branitelj i bivši logoraš Predrag Peđa Mišić istaknuo je kako je puno truda i novaca uložio autor filma Stipe Majić Pipe, branitelj s Trpinjske ceste, a sve u želji da svjedočanstva ostanu zabilježena kako bi se saznala prava istina o domovinskom ratu.

"Svakim danom nas je sve manje, nažalost već nekoliko mojih suboraca i bivših logoraša nije među živima", rekao je Predrag Mišić, s naglaskom da oni nikoga izravno ne osuđuju, nego pričaju o svim užasima koje su preživjeli u devet mjeseci nakon zarobljavanja i pada Vukovara u studenom 1991. godine. Dodaje do danas Hrvatska vlasti nisu ni nakon 27 godina za ovaj zločin podnijele bilo kakvu prijavu, niti je za ove zločine itko odgovarao.

Last modified on Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 12:24
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 95

Jučer 148

Ovaj Tjedan 95

Ovaj Mjesec 3298

Ukupno 6556587

Currently are 133 guests and no members online