Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareške "Snahe" osvojile prvo mjesto na ZOT-u u Zenici

15 Tra 2019
1864 times

Članovi OI Zvijezda Vareš u 4 patrole proteklog vikenda, 13. i 14. travnja 2019. godine predstavljali su svoj Odred

i grad na susretu mladih „Jednostavno prijatelji – U susret proljeću”, koje je pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini održano u Zenici. Susreti su  započeli smotrom Saveza izviđača grada Zenice, a nastavljeno tradicionalnim natjecanjem za mlađe izviđače i planinke.

Na natjecanju " U susret proljeću" sudjelovale su 2 ekipe mlađih planinki " Vučice" i " Karla i žohari". Obzirom da im je ovo prvo sudjelovanje na natjecanjima, plasirale su se u zlatnoj sredini, ali su dobile veliki poticaj za vježbanje i učenje.

Na ovogodišnjem druženju sudjelovalo je 35 ekipa iz 18 gradova - iz Sarajeva, Mostara, Jablanice, Konjica, Stoca, Ilijaša, Prijedora, Banja Luke, Vareša, Tešnja, Zavidovića, Doboj-Istoka, Nemile, Brčkog, Niša (Srbija), Novog Pazara (Srbija), predstavnik Beograda i grada domaćina Zenice.

Prije proglašenja pobjednika ovogodišnjeg natjecenja" U susret proljeću", u Multiplexu ekrana Zenica održana je promocija CD-a sa 6. festivala izviđačkih pjesama, na kojem su pobjednicima Festivala i ostalim sudionicima dodijeljene nagrade i zahvalnice za sudjelovanje.

Zahvalnice za sudjelovanje na Festivalu izviđačkih pjesama u Zenici uručene su planinkama OI Zvijezda Vareš Edni Halkić, Emi Hinger i Karli Malbašić, koja je i nastupila sa pjesmom Plava marama/ Vesela družina. Uručene su zahvalnice Vesni Hinger, Igoru Hingeru i Rusmiru Berberoviću za tekst, glazbu i aranžman skladbi izvedenih na festivalu. Osim toga, s ponosom ističemo da su zahvalnice uručene i redakciji i Hrvatskog radija " Bobovac" Vareš i Ivanu Lovriću pojedinačno.

Na natjecanju Zeničko orijentacijsko takmičenje  - ZOT sudjelovale su dvije ekipe - " Povratak otpisanih" i " Snahe". Ekipa " Snahe" u sastavu Jelena Ivković, Edna Halkić, Edna Likić, Una Berberović i Emina Ahmedović ostvarila je izuzetan rezultat osvojivši prvo mjesto, dok je drugo mjesto osvojila ekipa iz Rakovice, a treće ekipa iz Prijedora. Vareške "Snahe" su bile najspretnije i u zadanom vremenu, krećući se po nepoznatom terenu uz upotrebu topografske karte, svladale su zajedničkim radom sve zadatke koji su programom predviđeni, koristeći svoja znanja i vještine. Bravo!

Inače, Zeničko orijentaciono takmičenje je ekipno natjecanje izviđača i planinki. Ovim natjecanjem se razvija snalažljivost, stječu i provjeravaju znanja potrebna za preživljavanje u prirodi, orijentaciju na nepoznatom terenu, razmjenom stečenog iskustva između sudionika natjecanja produbljuju se prijateljstava, zajedništvo i suradnja, te upoznaju različiti krajevi domovine, njeni ljudi i običaji.

Iz OI Zvijezda Vareš zahvaljuju se domaćinima na gostoprimstvu,izviđačkim prijateljima na druženju i roditeljima i izviđačima koju su pomogli oko prijevoza vareških ekipa iz vlastitih sredstava i to: Muhidinu i Indiri Beganović, Rejhanu Čurtiću, Amiru Ajanoviću i Božidarki Dodik i Maji Berberović.

OIZvijezdaZOT-14
OIZvijezdaZOT-13
OIZvijezdaZOT-12
OIZvijezdaZOT-11
OIZvijezdaZOT-10
OIZvijezdaZOT-9
OIZvijezdaZOT-7
OIZvijezdaZOT-8
OIZvijezdaZOT-6
OIZvijezdaZOT-4
OIZvijezdaZOT-3
OIZenicanaslov-Kopiraj
OIZvijezdaZOT-2

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 10402

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 31695

Ovaj Mjesec 198350

Ukupno 13765502

Currently are one guest and no members online