Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Čestitka povodom 18. travnja/aprila – Europskog dana prava pacijenata

18 Tra 2019
1343 times

Povodom 18. travnja/aprila – Europskog dana prava pacijenata,  Zdravstveni savjet Općine Vareš

svim građanima/pacijentima naše općine želi čestitati ovaj dan s posebnim osvrtom na važnost poznavanja zakonske legislative ove oblasti.

Svaki građanin ima pravo da zdravstvenu zaštitu ostvaruje uz poštivanje najvišeg mogućeg standarda ljudskih prava i vrijednosti, odnosno ima pravo na fizički i psihički integritet i na sigurnost njegove ličnosti kao i na uvažavanje njegovih moralnih, kulturnih, religijskih i filozofskih uvjerenja.

Unaprijeđenje prava pacijenata, kao jedan od osnovnih zadataka Zdravstvenog savjeta ima za cilj uspostavljanje partnerskih odnosa između pacijenata kao primatelja usluga i zdravstvenih ustanova te samih zdravstvenih radnika kao pružatelja tih usluga u sustavu zdravstva.

Zadaća Zdravstvenog savjeta prema odredbama Zakona o pravima, obvezama i odgovornostima pacijenata jeste da svaki građanin bude informiran o svojim pravima, obavezama i odgovornostima jer upravo takvi – informirani i upućeni građani doprinose porastu kvalitete i unaprjeđenju zdravstvenih usluga, a samim tim i cijelog zdravstvenog sustava.

S ciljem unaprjeđenja zdravstvene zaštite i pružanja zdravstvenih usluga, Savjet će u narednom razdoblju provesti anketiranje građana/pacijenata o zadovoljstvu kvalitetom pruženih zdravstvenih usluga.

Želja nam je da zajedničkim snagama – pružatelji zdravstvenih usluga, građani/pacijenti i Zadravstveni savjet, unaprijedimo pružanje zdravstvenih usluga kako bi građani/pacijenti bili zadovoljni ostvarivanjem svojih prava, kaže se na kraju čestitke koju potpisuje predsjednica Zdravstvenog savjeta Općine Vareš Lejla Ivazović.

                                                                                               

Last modified on Četvrtak, 18 Travanj 2019 07:17
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4342

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 23229

Ovaj Mjesec 183292

Ukupno 13967736

Currently are 113 guests and no members online