Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Premijer Bašić pružio podršku velikoj investiciji u turizam općine Vareš

26 Sij 2021
1001 times

Vršitelj dužnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić razgovarao je danas, 26. siječnja, s predstavnikom investitora iz Saudijske Arabije

koji na području općine Vareš planira graditi veliki turističko-rekreacijski kompleks. Sastanku su prisustvovali ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK-a Arnel Isak i načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević.

Emir Terović, direktor firme REC Sarajevo, konzultant investitora, upoznao je premijera Bašića da je investitor već otkupio privatno zemljište površine 55 hektara, na kojem je planirana izgradnja kompleksa s hotelom, popratnim objektima, rekreacijskim centrima, vilama, biciklističkim stazama, adrenalin parkovima i drugim sadržajima.

Samo u izgradnju infrastrukture, vodovoda i putnih veza, planirano je ulaganje od 10 milijuna eura. Izgradnja kompleksa trajat će deset godina, a vrijednost projekta procjenjuje se na nekoliko desetina milijuna eura.

Navedeno područje nalazi se na granici s općinom Ilijaš i dosad nije bilo tretirano prostornim planom, tako da investitor očekuje da se izrada prostorno-planske dokumentacije završi što prije, kako bi mogla započeti realizacija ove velike investicije.

Premijer Bašić istakao je spremnost Vlade Zeničko-dobojskog kantona i svih organa kantonalne uprave da pomognu i budu servis Općini Vareš da se ubrza izrada prostorno-planske dokumentacije te izdavanje odgovarajućih odobrenja i suglasnosti.

- Vlada će se maksimalno uključiti kako bi se što prije stvorili uvjeti za početak realizacije ove investicije, od koje će najveću korist imati lokalna zajednica, ali i ZDK. Ovo je poruka i svim drugim investitorima koji žele investirati na području našeg kantona - rekao je premijer Bašić, navodi se u informaciji iz press služba ZDK.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 489

Jučer 1302

Ovaj Tjedan 1791

Ovaj Mjesec 1791

Ukupno 9710985

Currently are 420 guests and no members online