Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Premijer Pivić i ministar Mušija upriličili prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola

27 Lip 2024
129 times

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija danas su u sjedištu Vlade upriličili tradicionalni prijem za učenike generacije

63 osnovne i 33 srednje škole u ovom kantonu.

Premijer Pivić je učenicima i roditeljima čestitao izvanredni uspjeh u školovanju, rekavši da je ovo jedan od najsvečanijih dana u radu Vlade koju predvodi.
- Smatramo da je znanje najveće bogatstvo i poslali smo jasnu poruku učenicima da trebamo da se okrećemo našim najboljim učenicima, našoj mladosti, kako bismo ih zadržali u BiH i kako bi oni bili nosioci svih aktivnosti u našem društvu - rekao je premijer Pivić.

Svim učenicima je poželio puno sreće u daljem školovanju, naglasivši da je Vlada posvećena stvaranju boljih uslova u sektoru obrazovanja kroz ulaganja u infrastrukturu i kadar. Srednjoškolce je pozvao da upišu studij na Univerzitetu u Zenici na kojem mogu studirati uz godišnju upisninu od samo 50 KM.

Čestitke je uputio i ministar Mušija rekavši da je siguran da su među učenicima generacije budući reformatori našeg društva, te da su se Vlada i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta opredijelili da akcenat bude na mladosti i mladi ljudima, ne samo formalno, nego i suštinski, kako bi mladi dobili priliku da se inkorporiraju u društvo i služe zajednici.

- Puno posla je pred nama, ali mislim da se zajedničkim snagama možemo jednostavno opredijeliti da volimo ovu zemlju i da cijenimo univerzalne vrijednosti - znanje, odgoj, posvećenost, istrajnost, i na tome ćemo istrajati - rekao je ministar Mušija.

Svim učenicima generacije uručena su priznanja, pokloni i novčane nagrade u iznosu od 500 KM.

Press služba ZDK

ucenici-osnovna-skola-1

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 969

Jučer 6745

Ovaj Tjedan 12731

Ovaj Mjesec 207572

Ukupno 14709471

Currently are 279 guests and no members online