Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Treći dan blokade puta R-444 u Šiminom potoku i na Odvojku

13 Tra 2016
1204 times

Predstavnici MZ Vijaka  danas 08.04.2010. godine treći dan za

redom vrše blokadu puta R-444 Vareš-Podkamensko, u Šiminom potoku i na Odvojku za kamione s trupcima, iako je jučer u kasnim popodnevnim satima došlo do određenih pomaka. Naime, u Domu kulture u Vijaci jučer je održan sastanak predstavnika MZ Vijaka s direktorom ŠPD-a Zavidovići Mirsadom Međićem i direktorima Šumarija Olovo Mirzetom Kopićem i Vareš Kenanom Kamenjašom na kojem je bio prisutan i pomoćnik Nermina Mandre - ministra prometa, prostornog uređenje i okoliša ZDK Rasim Kovač. Na sastanku su bili prisutni i načelnik vareške općine Hamdo Fatić i predsjedavajući OV-a Vareš Josip Malbašić koji su dosta emotivno govorili o stanju u vareškim šumama i na vareškim putovima. Prije sastanka predstavnici MZ Vijaka zajedno sa predstavnicima ŠPD-a i Šumarija Olovo i Varešu su obišli lokacije prema Tribiji i Vijaci gdje su se svi uvjerili kolike su razmjere nastale štete.
Pomoćnik ministra Mandre Rasim Kovač predstavnicima MZ Vijaka prenio je ministrove riječi podrške citiramo: „reci da stojim iza ljudi i da su u pravu“.
Gosti koji su posjetili Vijaku naložili su poduzećima koja vrše sječu šume da svoj posao rade u skladu sa zakonskim okvirima, te da žurno saniraju nastalu štetu na putovima, te i na taj način potvrdili koliko je stanje alarmantno i koliko su zahtjevi predstavnika MZ Vijaka opravdani.
Kako doznajemo, obavljene su i konzultacije predsjednika Klubova vijećnika OV-a Vareš koji će također poduzeti određene korake u rješavanju ovog gorućeg problema koji već godinama pogađa sve stanovnike općine Vareš.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2809

Jučer 8054

Ovaj Tjedan 2809

Ovaj Mjesec 147009

Ukupno 14154963

Currently are 73 guests and no members online