Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održan sastanak Hrvatskog radiše

13 Tra 2016
3062 times

"Hrvatski radiša" dragovoljna je i

dobrotvorna udruga utemeljena davne 1903. godine s nakanom namještanja hrvatske mladeži u trgovinu i obrt. "Hrvatski radiša" u BiH utemeljen je 1923. Udruga ima 20 programskih ciljeva, a mi izdvajamo očuvanje i razvijanje svih kulturnih vrjednota Hrvata, pomaganje učenika i studenata u školovanju, te znanstvenom i umjetničkom usavršavanju, jačanje gospodarske pozicije Hrvata, ali i prikupljanje i distribucija humanitarne pomoći za ugrožene kategorije. Sve to ne bi bilo moguće bez ljudi velikog srca – brojnih dobrotvora i donatora iz vlastitih redova, u zemlji (Bijakovići-Međugorje, Mostar, Neum) ili inozemstvu ( Italija).
Od 2005. godine "Hrvatski radiša" djeluje u Varešu, te je kroz svoje projekte u više navrata osigurala pomoć u hrani, odjeći i obući samohranim majkama bez primanja i socijalno ugroženim obiteljima, kumstva za nekoliko obitelji u Varešu, stipendiranje 7 studenata, te razne priredbe. Varešanima je putem Radiše ponuđena i mogućnost obavljanja sezonskih poslova u susjednoj Republici Hrvatskoj.
Sve navedeno bio je razlog sastanka članova Udruge dana 03.03.2010. godine koji je zakazala predsjednica vareške podružnice Dražena Klarić. Na sastanku je razmatrano izvješće o radu u proteklom razdoblju, te su određeni prioritetni ciljevi djelovanja u skorijoj budućnosti. Ako je suditi po dosadašnjim aktivnostima, Varešane očekuje nešto konkretno iz Udruge Hrvatski Radiša već za uskrsne blagdane.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3480

Jučer 7299

Ovaj Tjedan 3480

Ovaj Mjesec 89297

Ukupno 14097251

Currently are 115 guests and no members online