Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

16 prvopričesnika u Varešu

11 Tra 2016
1454 times

Danas, 09. lipnja 2013. godine, u vareškoj župnoj crkvi sv. Mihovila svoju prvu svetu pričest primilo je 16-oro prvopričesnika. Djeca su, u pratnji svojih

roditelja i rodbine, ispunila crkvu svojom mladošću i dječjom spontanošću. Svi su bili obučeni u bijele haljine i izgledali su poput anđela kako ih je nazvao župnik fra Mirko, koji je predvodio sv. misu, te pozdravio prigodnim riječima, božjim blagoslovom i lijepim željama prvopričesnike i njihove roditelje.
Svečano misno slavlje počelo je pjesmom Dječjeg zbora sv. Mihovil, a dodatan pečat ovoj svečanosti dali su prvopričesnici prigodnim recitacijama, zahvalom župnoj zajednici, svećenicima, časnim sestrama i svojim roditeljima.
Prva pričest doista je veliki događaj i za male prvopričesnike i za našu župu, a sve ne bi bilo tako svečano i lijepo da djeca nisu usvojila vjeronauk koji im je tijekom godine predavao župni vikar fra Marinko Štrbac, koji je i prvi put pričestio ove mlade prvopričesnike.  Uz prvopričesnike, a oni su Mihael Šimić, Tamara Bošnjak, Iva Kuhar, Anastazija Adašević, Andrea Gavran, Dean Matić, Karmela Divković, Dajana Terzić, Emilio Mutić, Brano Božić, Mihovil Pendić, Lidija Skeleđić, Dolores Dodik, Dario Franjić, Leonardo M., G. Babić, i njihove roditelje i rodbinu, ovom lijepom vjerskom i duhovnom događaju bio je nazočan i veliki broj vjernika.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 10659

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 31952

Ovaj Mjesec 198607

Ukupno 13765759

Currently are 120 guests and no members online