Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Miholj u Varešu u znaku Festivala komorne glazbe!

12 Tra 2016
1394 times

Već pet godina za redom Varešani su navikli da povodom Miholjdana naš grad doživi kulturni preporod, a ove godine s ponosom možemo

najaviti još bogatije kulturne sadržaje za kraj mjeseca rujna. Naime,  od 24. do 28. rujna 2013. godine u Varešu će se održati Prvi međunarodni festival komorne glazbe VaClaF - Vareš Classic Festival - International Chamber Music Festival.
Udruga prijatelja glazbe iz Vareša, na čelu s Petrom Jelićem, predsjednikom udruge i organizatorom koncerta i festivala, našom violinisticom, umjetničkom direktoricom Festivala s trenutnom adresom u Beču Andreom Nikolić, pokrenuli su Festival na petu obljetnicu Miholjskog koncerta klasične glazbe, da bi obogatili kulturni život Vareša i Bosne i Hercegovine, približili klasičnu glazbu široj publici, te predstavili BiH kao ravnopravnu kulturnu sredinu u svijetu.
U prekrasnom ambijentu Stare crkve sv. Mihovila, najstarije crkve u BiH, i Župne crkve sv. Mihovila u Varešu, prvi VaClaF ugostit će vrhunske mlade umjetnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, Italije i Kanade koji će se publici predstaviti u tri tematska koncerta. Njihov raspored je sljedeći:
- u utorak 24.rujna u 19 sati u Staroj crkvi, “Sonate i improvizacije” : Andrea Nikolić, violina i Mia Miljković, klavir, djela F. Schuberta, E. Blocha, J. Brahmsa i B. Papandopula;
- u četvrtak, 26. rujna u 19 sati Staroj crkvi, “Brahms, Clara & Schumann” : Dženana Šehanović, klavir, Sylvester Perschler, klarinet, Ivana Nikolić, oboa, Andrea Nikolić i Ivan Jakšeković, violine, Vincenzo Starace, viola, Jelena Šarić, violončelo;
- u subotu, 28. rujna u 19 sati završni koncert Festivala -  tradicionalni 5. Miholjski koncert u Župnoj crkvi sv. Mihovila s temom “Serioso & scherzoso”  na kojem će se već predstavljenim umjetnicima u raznolikom programu od Haendela, Beethovena, Rossinija do Francka, Halvorsena, Grgina i Hatzea pridružiti sopranistica Tamara Ivaniš i glazbenici Sarajevske filharmonije, inače naši Varešani Željko Sertić i Rajmund Likić.
Ulaz je na sve koncerte slobodan, a zbog ograničenog broja mjesta za prva dva koncerta potrebno je rezervirati mjesto putem Facebook stranice www.facebook.com/VaresClassicFestival,  službenog e - maila Festivala Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili na službeni broj telefona +38762970743.
Svi ste dobrodošli, jer klasika je da se sluša i da se njome opija duša!

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1864

Jučer 5133

Ovaj Tjedan 6997

Ovaj Mjesec 167060

Ukupno 13951504

Currently are 79 guests and no members online