Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na Bobovcu obilježen Međunarodni dan mira u BiH

12 Tra 2016
1090 times

U subotu 21. rujna 2013. godine na kraljevskom gradu Bobovcu prigodno je obilježen Međunarodni dan mira. U ime organizatora skup je

riječima dobrodošlice pozdravio Zlatko Prkić, koordinator projekta Mreže za izgradnju mira. Iz obraćanja gospodina Prkića izdvajamo: „ Dragi gosti, drage majke, žene, supruge, bake, sestre, ova manifestacija na Bobovcu je izražavanje zahvale za sve što ste propatile tijekom ovih bezumnih ratova, što ste patile, prolijevale uze, što ste morale najljepši dio svog života ponovno savijati svoja kućna gnijezda sreće i ljubavi po bespućima širom svijeta. Nema te riječi kojom bi ja mogao iskazati svoju zahvalnost….“
Obzirom da je žena bila u središtu pozornosti ovogodišnje proslave međunarodnog dana mira na Bobovcu, skupu se prigodnim riječima obratila zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća Vareš Mahira Brkić. Okupljenima su se obratile stradalnice rata Ema Ščekić iz Vogošće, Danka Zelić iz Bosanskog Grahova, kao i predstavnik Mreže za izgradnju mira Stanislav Krezić iz Mostara. Po završetku programa na Bobovcu svi okupljeni su nastavili druženje na izletištu Luke.
Treba istaknuti da je s Bobovca poslana Zakletva miru koja je uručena fra Marku Oršoliću na središnjoj manifestaciji obilježavanja Međunarodnog dana mira u Sarajevu ispred BBI centra.
Podsjetimo, Rezolucijom UN-a iz 2001. godine 21.09. određen je za Međunarodni dan mira, koji je utemeljila Opća skupština UN-a još 1981. godine u cilju obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama. Mreža za izgradnju mira i ove godine je obilježavala Tjedan izgradnje mira od 15. do 22. rujna kroz organiziranje raznih izložbi, kazališnih predstava, predavanja i javnih tribina, druženjima mladih, sportske manifestacije i slično. Sve to odvijalo se na 30 lokacija širom BiH, među kojima je i naša općina, točnije lokalitet starog grada Bobovca.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4234

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 23121

Ovaj Mjesec 183184

Ukupno 13967628

Currently are 114 guests and no members online