Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana 11. sjednica Općinskog vijeća

12 Tra 2016
1084 times

11. sjednica Općinskog vijeća započela je 26.09.2013. godine u 16 sati i 10 minuta prozivkom vijećnika, ustanovljeno je da postoji

kvorum i sjednica je krenula sa usvajanjem zapisnika sa 10. sjednice. Potom se prisutnima obratio načelnik Avdija Kovačević sa obrazloženjem svih aktivnosti u proteklom razdoblju. Izvijestio je prisutne o posjetima općini kao i posjetima pojedinim ministarstvima, također, o planiranim putovanjima u narednom mjesecu. Po završenom izlaganju načelnika, pristupilo se vijećničkim pitanjima. Đemo Kevrić postavio je pitanje oko puta prema Kokoščićima i na to pitanje mu je načelnik odmah odgovorio. Zdenko Franjić postavio je pitanje kada će se početi uplaćivati sredstva  političkim strankama za ovu godinu.
Nakon vijećničkih pitanja pristupilo se usvajanju dnevnog reda, načelnik je zamolio da se 8.točka dnevnog reda pomjeri na prvo mjesto samo iz razloga da gosti koji su prisutni po ovom pitanju odmah mogu izlagati. Vijećnici nisu imali primjedbi i krenulo se sa prvom točkom, Nacrt strategije razvoja poljoprivrede općine Vareš za razdoblje  2014 – 2018. godina. O ovom nacrtu prof.dr. Nezir Tanović detaljno je izvijestio vijećnike, a vijećnici su jednoglasno prihvatili i podržali spomenuti nacrt.
Druga točka dnevnog reda Nacrt Odluke o usvajanju Strategije razvoja i unapređenja socijalne zaštite za razdoblje 2013.-2016. Godina  usvojena je bez rasprave.
Treća točka Prijedlog dopunske Odluke o utvrđivanju povučene-obnovljene granične linije između šume i šumskog zemljišta i poljoprivrednog zemljišta, u katastarskoj općini Blaža usvojena je bez rasprave.
Četvrta točka Nacrt Odluke o organizaciji i radu dimnjačarske djelatnosti, uz obrazloženje predlagača usvojena je  bez rasprave.
Peta točka Prijedlog Rješenja kojim se utvrđuje pravo korištenja građevinskog zemljišta, Društvu za ugostiteljstvo, promet i turizam „Perun“ d.o.o. Vareš., Zdravko Barkić uputio je pitanje uz ovo zemljište i tko će bit vlasnik objekta i zemljišta jer to nije navedeno u rješenju. Ismet Abdulahović upitao je da li uopće postoji ovo poduzeće i da treba pripaziti kome se daje zemljište. Nakon iznesenih primjedbi pojašnjenje je dao Ermin Musa pomoćnik načelnika za prostorno uređenje i obnovu rekao je da se to pitanje povlači već nekoliko godina, a potom se javio Senad Čatović direktor ovog poduzeća, te istakao da je „Perun“ u sklopu grupacije BBM te da je ovo poduzeće i vlasnik. Nakon dodatnih pojašnjenja načelnik je predložio da se izjašnjavanje o ovom pitanju odgodi za sljedeću sjednicu, što su vijećnici jednoglasno prihvatili.
Šesta točka Prijedlog Rješenja o razrješenju predsjednika i članova Skupštine Javnog preduzeća: a)Skupštine Javnog komunalnog preduzeća d.o.o. Vareš b)Skupštine JP „Vareš-stan“ d.o.o. Vareš c)Skupštine JP Veterinarska stanica d.o.o. Vareš, usvojena je jednoglasno bez razmatranja.
Sedma točka Prijedlog Rješenja o imenovanju vršioca dužnosti predsjednika i članova Skupštine Javnog preduzeća: a)Skupštine Javnog komunalnog preduzeća d.o.o. Vareš
b)Skupštine JP „Vareš-stan“ d.o.o. Vareš c)Skupštine JP Veterinarska stanica d.o.o. Vareš, također je usvojena.
Osma točka Donošenje Rješenja o imenovanju člana Općinske izborne komisije. Imenovani su Maja Ajanović i Adis Hrvat, a na osnovu bodovanja Adis Hrvat je imao 39 bodova, i na osnovu glasanja vijećnika Adis Hrvat dobio je potrebnu većinu od 16 glasova uz tri glasa protiv.
Deveta točka Izvješće o izvršenju proračuna Općine Vareš za razdoblje siječanj- lipanj 2013. godine. Predlagač je dao dodatna pojašnjenja po ovom pitanju te istakao da se u ovom razdoblju ostvario suficit od 922.000,00 što je u svakom slučaju pohvalno za načelnika i našu općinu. Safeta Muftić podržala je izvješće uz zahtjev da se pristupi rebalansu proračuna. Elvir Rožajac dao je podršku izvješću i zatražio da se isplate zaostala dugovanja prema starim vijećnicima. Zdravko Barkić zatražio da se izvješće prilagodi vijećnicima odnosno dodatno pojasni svaka stavka koja je enormno uvećana ili prekoračena. Klub SDP bit će suzdržan po ovom pitanju jer ne vidi razlog zbog čega se nije uradio rebalans proračuna. Mario Mirčić je rekao da će klub hrvatskih vijećnika podržati ovo izvješće uz sugeriranje da se prilikom rebalansa oni subjekti koji su prošle godine zakinuti ove godine uzmu u razmatranje. Đemo Kevrić ispred kluba BPS podržat će izvješće uz sljedeće primjedbe, ukoliko je potrebno raditi rebalans da se radi koliko je god puta potrebno, a ne samo jednom. Dopune koje su upotpunjene grafikonom smatra potpuno nepotrebnim, također smatra da svaki veći prihod automatski mora za sobom povući i rebalans proračuna. Pojedine stavke sa iznosima smatra nerealnim i nepotrebnim. Načelnik se zahvalio na svim primjedbama koje su mu upućene, te kazao da ovo izvješće nije u cjelosti njegova zasluga nego sticaj okolnosti. Sugerirao je da rebalans proračuna ostave za kraj godine iz čisto praktičnih razloga. Nakon burne rasprave vijećnici BPS-zatražili su stanku od deset minuta  da se usuglase oko nastavka prisustvovanja sjednici. Stav ovog kluba je da će ostati do kraja ove točke a onda će napustiti sjednicu. Nakon toga uslijedilo je glasovanje, izviješće je usvojeno uz tri suzdržana glasa.
Deseta točka Izvještaj o realizaciji Odluke općinskog fonda za vatrogastvo u 2012. Godini, usvoje na je bez rasprave.
Jedanaesta točka Informacija o vodoopskrbi i odvozu smeća na području općine Vareš i održavanju javnih površina, te analiza efekata primjene Odluke o utvrđivanju cijena komunalnih usluga i visine naknade za priključno mjesto od 27.12. 2012. godine, usvojena je bez rasprave.
Dvanaesta točka Upoznavanje i rasprava po aktima JKP d.o.o. Vareš u vezi reguliranja statusa deponije „KOTA“ Varešu. Detaljno objašnjenje dao je direktor Zafer Kamenjaš vezano za JKP, a o problemima oko BBM-a dao je njihov direktor Izudin Sjerotanović. Uslijedila je duga rasprava po ovom pitanju i izneseno je mnogo teza. Načelnik je obećao da će naći adekvatno rješenje po ovom pitanju.
Trinaesta točka Informacija o realizovanim projektima NVO sektora i suradnji sa javnim sektorom na području općine Vareš. Nije bilo rasprave po ovoj točki ali je dana sugestija za naredne projekte da sve bude rađeno po pravilima. Točka je usvojena.
Četrnaesta točka Informacija o stipendiranju i stipendistima općine Vareš u 2012/2013 godini, usvojena je bez rasprave.
Sjednica je završena uz tekuća pitanja i nekoliko pisama koja su pristigla na adresu vijeća.
Ovo je prva sjednica u ovom terminu i završena je u 22 sata.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7664

Jučer 6946

Ovaj Tjedan 26551

Ovaj Mjesec 186614

Ukupno 13971058

Currently are 119 guests and no members online