Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Predstavljamo mladu pjesnikinju Branku Kostić i njeno „Srce od riječi“

12 Tra 2016
1542 times

Proteklog tjedna do nas je došla vijest da je u Istri, točnije u Gradskoj knjižnici u Novigradu 08. studenog 2013. godine predstavljena zbirku

pjesama naše mlade Vareške Branke Kostić i to je bio povod da svim našim slušateljima i posjetiteljima portala predstavimo ovu mladu talentiranu djevojku.  Knjiga se zove "Srce od riječi", na čijoj naslovnici se nalazi pola srca na prednjoj strani i pola na drugoj. Sadrži 50 pjesama, koje govore o ljubavi, čežnji, prijateljstvu, onima kojih više nema, te o Branki.  Branka Kostić je rođena u Varešu, 22. lipnja 1990. godine, završila srednju školu u Zagrebu za upravnog referenta. Već 3 godine je nezaposlena, ali to ne znači da nije aktivna -  bavi se pisanjem pjesama, i priča. Kako nam je rekla ta ljubav je probuđena od njezine 15. godine. U slobodno vrijeme ide na kavu sa prijateljima, odlazi u gradsku knjižnicu, te čita knjige.
Brankina knjiga „Srce od riječi“ je izdana uz potporu Gradske knjižnice Novigrad, na ideju Morene Moferdin, ravnateljice knjižnice. Na zbirci se počelo raditi u travnju mjesecu, lektorica Ljiljana Kostić, inače Brankina starija sestra, je uređivala pjesme, uz Morenu i Branku. Rad je bio dugotrajan i naporan, ali na kraju je bilo zadovoljstvo vidjeti uloženi trud, ističe Branka.  Na promociji u novigradskoj knjižnici autorica knjige, Branka Kostić, urednice knjige, Ljiljana Kostić i Morena Moferdin te ilustratorica i graf. dizajnerica Tihana Nalić, brojnoj publici ispričale su kako je knjiga nastala, opisale dijelove i ilustracije koje prate njenih pet poglavlja. Istaknuto je da su Brankine pjesme „njezina osjećajna osobna iskaznica“. Inače, knjiga je tiskana u maloj nakladi, a svi koji želite nabaviti knjigu možete se obratiti na adresu: Gradska knjižnica Novigrad-Cittanova.
U svom prvom intervjuu, koji je dala za našu medijsku kuću – na što smo ponosni, Branka nam je otkrila i svoje uzore u književnosti. To su nezaobilazni Pablo Neruda, te Ivo Andrić i Meša Selimović. Jedna od Brankinih želja je da uskoro nađe posao, te da se u današnjem društvu posveti više pozornosti mladima i osobama s invaliditetom. Na pitanje da li bi željela imati promociju svog „Srca od riječi“ u rodnom gradu Branka je sa smiješkom odgovorila potvrdno, ukoliko bi bilo zanimanja, iako je put od Novigrada do Vareša za nju prilično dug i naporan, ali bi našla snage i predstavila se ljubiteljima lijepe pisane riječi i u svom rodnom gradu. Nadamo se da će se to i dogoditi, jer Branka to zaslužuje. Pred zaključenje ovog članka, primili smo još jednu lijepu vijest. Naime, na 10. simpoziju distrofičara Istre - Ususret zdravlju 2013. koji je održan u Puli drugi dan simpozija započeo je poezijom Branke Kostić. Bravo!  Na kraju u ime redakcije radio Bobovca Branki upućujemo iskrene čestitke i želimo još puno pjesama i inspiracije, a svima darujemo Brankinu pjesmu na čitanje:

Neobični koraci

Hodam svojim nadasve neobičnim koracima.
Moji kotači vrte se, i ostavljaju svoje otiske, i oni se ne umaraju.
Puni su života, ljube ulice, ponekad usporeno, a nekad vrckavo škakljaju travu.
Znate, oni često sviraju po kamenu,i smiju se.
Moji kotači vole moje ruke, nježni su i strpljivi.
Znaju da ne mogu da im brzo udahnem staze, pa polako hode sa mnom.
Oni miluju moje duge prste, i neshvatljivo se uklapaju. Oni su jedno.
Ponekad ih ostavim dugo same, u mračnom hodniku, no oni miruju.
Strepe za putevima vrućih koraka, čekaju milostivo, u strahu da ih ne zaboravim.
A, ja uvijek im se vraćam. Mojim kotačima, koji me nose gdje god želim,
strpljivo govore, uplašeno šute. I priznat ću, sada ih ljubim, volim!
I oni vole mene, nadasve neobični kotači, koraci moji, moje umorne
noge, i vode me, da snivam, šutim sne, što pod mojim ramenom drhte.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2544

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 9795

Ovaj Mjesec 95612

Ukupno 14103566

Currently are one guest and no members online