Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Predstavljamo mladog dizajnera Marija Vijačkića

12 Tra 2016
1265 times

Svaka vijest o uspjehu Varešana, a osobito onih iz mlađe generacije zaslužuje pozornost. Glavni akter ove priče o spoju mladosti, talenta,

rada i Vareša je 24-ogodišnji Mario Vijačkić, koji se bavi modnim dizajnom i iza kojeg su značajni uspjesi. No, krenimo redom. Mario Vijačkić rođen je 12. listopada 1989. godine u Varešu. Nakon završetka Opće gimnazije „Ivan Goran Kovačić" u Kiseljaku, 2009. godine upisao je modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u kolovoz 2013. godine završio je preddiplomski studij i odmah u rujnu upisao diplomski studij modnog dizajna na  istom fakultetu.
Mario je u ovih par godina sudjelovao na brojnim izložbama i natjecanjima modnih dizajnera, a iz njegovog CV-ija izdvajamo samo neke: izložba ilustracija u sklopu izložbe Modnog ormara (Zagreb, studeni 2010. i 2011.), te umjetnička kolonija i izložba „Aspekta X2" (Sevnica, Slovenija, kolovoz i rujan 2011.).  Bio je finalist natječaja Triumph inspiration award 2011. u travnju 2011. godine. Iste godine  osvaja „Dekanovu nagradu“ za izvrstan uspjeh, te nagradu „ Mladi avtor 2011" u Sevnici u Sloveniji. Treba istaknuti da je Mario u lipnju 2011. pobijedio na „Young creative Chevrolet Croatia natječaju i to u godini kada je Chevrolet slavio  stogodišnjicu svojeg postojanja. Isti natječaj u svibnju 2012.  i lipnju 2013. godine Mariju je donio ulazak u finale.
U 2012. godini u mjesecu veljači Mario Vijačkić pobijedio je na natjecanju „Od transparenta do modnog dodatka" organiziranog od strane Hrvatskog udruženja likovnih umjetnika  Zagreb, a u mjesecu kolovozu u Sevnicima u Sloveniji imao je svoju samostalnu izložbu pod nazivom „Tragovi“.Od uspjeha u 2013. godine izdvajamo onaj iz lipnja i srpnja kada je Mario radio kao stilist za magazin Grazia  (cover + editorial).
Najnoviji modni poduhvat Marija Vijačkića je ovomjesečno sudjelovanje na Portanova Fashion incubatoru u Osijeku, koja mu je donijela i pozivnicu za najveći modni događaj u Hrvatskoj – Cro a Porter. Inače, kolekcija s kojom se predstavio u Osijeku inspirirana je, kako je Mario rekao u razgovoru za radio Bobovac, leptirima i njihovim fascinantnim ljuskicama vidljivim tek pod elektronskim mikroskopom, te minimalizmom u slikarstvu. O svemu navedenom i još nekim zanimljivim temama u utorak 19. studenog razgovarali smo s Marijom, a cijeli razgovor možete poslušati u našem podcastu. (photo: privatni albumi Mario Vijačkić)

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1730

Jučer 7251

Ovaj Tjedan 8981

Ovaj Mjesec 94798

Ukupno 14102752

Currently are 77 guests and no members online