Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održana Izborna skupština HKD Napredak podružnica Vareš

13 Tra 2016
1140 times

U petak, 19.09.2014. godine u velikoj dvorani općine Vareš održana je Izborna skupština HKD Napredak Podružnica Vareš. Kako je

predviđeno statutom, izborna skupština održava se svake četiri godine i biraju se nova tijela. Na početku skupštine prisutnima se obratio predsjednik Podružnice Mario Mirčić i upoznao prisutne o aktivnostima koje su odrađene za protekle četiri godine.
Tijekom svog izlaganja osvrnuo se na rad dva medija koja djeluju u sklopu Podružnice. List Bobovac, koji izlazi jednom mjesečno i obuhvata događanja u općini, i Hrvatski radio Bobovac, koji od 2010. godine djeluje kao društvo s ograničenom odgovornošću, ali mu je osnivač podružnica Napretka. List je u protekle četiri godine imao nekoliko promocija raznih knjiga vareških autora, što u Varešu što u inozemstvu. „U narednoj godini obilježavamo dvadeset godina od izlaska prvog broja lista Bobovac, te se nadamo da će i dalje opstati i djelovati kao i do sada“, rekao je Mario. „Izuzetno složena financijska situacija dočekala me je na samom početku mog mandata, jer smo zatekli minus od 11.600,00 KM koji je za ove četiri godine prepolovljen. Najveći dug i dalje ostaje prema djelatnicima radija zbog neizmirene dvije plaće iz 2010. godine za tri djelatnika, ali ćemo nastojati da to u što skorije vrijeme realiziramo. Pokušalo se na početku s djelovanjem folklorne i tamburaške sekcije, ali od svega ostao je samo početnički entuzijazam i ništa drugo. Sekcije su imale nekoliko sastanaka i sve se završilo na tome. Na kraju obično kažemo da se moglo učiniti više, ali ja mogu reći da je u ovako složenim vremenima urađeno dosta“, naglasio je Mario.
Nakon izlaganja predsjednika, pristupilo se izboru novih članova tijela podružnice. U Upravni odbor izabrani su: Željka Petrović, Čedomir Jelić, Miroslav Petrović, Anto Jelić, Darjana Grgić, Maja Brković i Jasna Šimić. U Nadzorni odbor izabrani su: Hrvoje Mirčić, Lucija Slugić, Vinko Franjković, Dubravko Tokmačić i Toni Petković. Mandat predsjednika Podružnice u naredne četiri godine obnašat će ponovno Mario Mirčić, njegov zamjenik bit će Željko Sertić, tajnik je Mladenko Marjanović i rizničar Boro Anđić.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2846

Jučer 10481

Ovaj Tjedan 37341

Ovaj Mjesec 123158

Ukupno 14131112

Currently are 265 guests and no members online