Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Varešani obilježili blagdan sv. Mihovila, zaštitnika župe

13 Tra 2016
1505 times

Prelijep i sunčan 29. rujna 2014.godine bio je pravi dekor za obilježavanje blagdana sv. Mihovila

zaštitnika župe Vareš. Sve je počelo u 11 sati misnim slavljem koje je započeo dječji zbor sv. Mihovila, a potom je vjernike pozdravio župnik fra Mirko Majdandžić.
„Dobro došli u Vareš u crkvu sv. Mihovila iz raznih župa i s raznih strana, našim Varešanima koji zbog bolesti ne mogu biti s nama, Varešanima u svijetu, pozdrav braći svećenicima koji su danas s nama, a tu su: fra Željko Brkić, don Milan Blaha, don Ilija Matanović, fra Ivica Vidak, fra Ilija Božić, fra Vjeko Tomić, fra Danijel Marić, fra Marinko Štrbac, fra Anto Cvitković i fra Tomislav Svetinović“, rekao je fra Mirko i dodao kako je lijepo vidjeti vjernike i u narodnim nošnjama.
Svečano misno slavlje predvodio je fra Ivan Šarčević, gvardijan samostana sv. Ante na Bistriku i profesor Franjevačke teologije u Sarajevu. Iz propovijedi izdvajamo: „Sve vjere govore o anđelima, oni su duhovna bića, oni nisu najveći, jer kruna Božjeg stvaranja je čovjek. Anđeli su u službi, oni su oni koji čuvaju i posve su na službi čovjeku. Oni su nevidlji služitelji nama ljudima…… Previše je zla u našem vremenu. Ljudsko zlo se preobličuje u predivno ruho. Zlo se može pobijediti, ne mačem, nego vjerom i trebamo ustati protiv toga zla. Božji glasnik ne dolazi nametljivo, nego u snu. Stoga, neka nas dobre Božje sile vode kroz život“, zaključio je fra Ivan Šarčević.
Iako neki uspoređuju varešku župnu crkvu s katedralom, ipak je bila premala da primi sve vjernike, pa je  za one koji su ostali u dvorištu osiguran i vanjski prijenos. Po završetku misnog slavlja nastavljeno je pučko veselje, a započelo je valcerom. Pjevalo se, igralo i kolo, a sve okupljene su zabavljali vareški glazbenici Rus i Hinger.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4958

Jučer 8344

Ovaj Tjedan 20553

Ovaj Mjesec 106370

Ukupno 14114324

Currently are 142 guests and no members online