Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareški MPM na Sajmu zapošljavanja Zenica 2015.

14 Tra 2016
1297 times

Nezaposlene osobe, studenti, maturanti, učenici, ali i osobama koje žele promijeniti posao i graditi karijeru s područja

Zeničko dobojskog kantona jučer (22.travnja 2015. godine) su imale priliku potražiti informacije o upražnjenim slobodnim mjestima. Na sajmu su se predstavile 62 firme s područja Ze-do kantona, iz Visokog 8, Breze 1, Tešnja 11, Kaknja 10, Olova 1, Žepča 4, Zavidovića 4, Maglaja 4, Usore i Doboj juga 6 firmi. Vareš j predstavljalo poduzeće PTD MPM. Sajam je otvorio premijer Ze-do kantona Miralem Galijašević koji se zahvalio poslodavcima i poželio sreću svim nezaposlenim u pronalasku zaposlenja. Iz Vareša je također stigao autobus sa 40-ak nezaposlenih osoba koji se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje, a u njihovoj pratnji bila je šefica vareškog Biroa Jasna Svinčicki Operta.
Na svečanom otvorenju prisutnima su se između ostalih obratio ministar rada, socijalne politike i izbjeglica ZDK Nurđehan Šahinović, koji je pohvalio jnapredak Sajma i izrazio nadu da će jedan dio nezaposlenih koji su posjetili Sajam naći posao.
Direktor JU Služba za zapošljavanje ZDK Ratko Orlandić zahvalio se poslodavcima koji su dali podršku ovoj izuzetno važnoj manifestaciji, te istaknuo je kako je ovo već tradicionalni 5. Sajam.
Ministar rada i socijalne politike FBiH Milan Mandilović naglasio je da su ovakve prilike  izvanredne. Dodao je: “Očekujem da svaki kanton u Federaciji BiH ima ovakav sajam. Impresioniran sam kako je sve organizirano. Volio bih i odazvat ću se ostalim kantonima na slične manifestacije. Kad govorimo o zapošljavanju u pripremi je novi Zakon o radu. Imao sam priliku napraviti kontakt s poslodavcima i inicirati rad na novom Zakonu o radu. Poslodavce ćemo na neki način osloboditi nekih obaveza, a taj novac će se moći investirati u otvaranje novih radnih mjesta“, zaključio je ministar Mandilović.
Inače, Sajam je poslodavcima bio prigoda za iskazivanje vlastitih kadrovskih potreba, obavljanje preliminarnih razgovore i dogovore o uvjetima zapošljavanja na licu mjesta, upoznavanje sa stanjem na tržištu rada te ostvarivanje kontakata sa drugim poslodavcima i akterima na tržištu rada.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 986

Jučer 8419

Ovaj Tjedan 25000

Ovaj Mjesec 110817

Ukupno 14118771

Currently are 86 guests and no members online